Provozuje:
Juris Real Estate

Pražská energetika začala odpojovat klienty.

Pražská energetika (dále i jako "PRE") začala v tomto týdnu odpojovat klienty, kteří včas neodešli z režimu dodavatele poslední instance (DPI). Jde o zákazníky, kteří nekomunikují a za odběr elektřiny neplatí, má jít asi o 185 odběrných míst.

Pražská energetika začala odpojovat klienty.

autor. JURIS REAL, ČTK

Pražská energetika (dále i jako "PRE") začala v tomto týdnu odpojovat klienty, kteří včas neodešli z režimu dodavatele poslední instance (DPI). Jde o zákazníky, kteří nekomunikují a za odběr elektřiny neplatí, má jít asi o 185 odběrných míst.

ČTK to dnes řekl mluvčí Karel Hanzelka. Situaci u dalších společností ČTK zjišťuje, podle dřívějších vyjádření ale chtějí k odpojování přistoupit až v řádech týdnů.

Ještě před týdnem v režimu DPI u PRE zůstávalo na 350 zákazníků. Situace se tak zlepšuje a počet klientů, kteří se krátkodobě dostali do neoprávněného odběru, se snižuje.

"Nicméně zůstává nám v režimu DPI stále 185 zákazníků, kteří nekomunikují a za odběr elektřiny neplatí. K jejich postupnému odpojování jsme přistoupili v tomto týdnu a budeme pokračovat i v dalších dnech. Tedy v první fázi jde o klienty odebírající, nekomunikující a neplatící," uvedl Hanzelka. K tomu je podle něj potřeba připočíst dalších 175 klientů, kteří k PRE z DPI sice už přešli na standardní smlouvu, ale neplatí za odběr. "Zde ještě ponecháváme lhůtu k uhrazení plateb a k odpojování bychom následně přistoupili začátkem května," dodal Hanzelka.

Kolem Velikonoc, kdy uplynula půlroční lhůta pro odchod z režimu DPI, zaznamenala PRE lehce vyšší zájem klientů o přechod z režimu DPI na standardní smlouvu. "Naše callcentrum kontaktovaly nižší desítky klientů - lidé chtěli vyřešit převedení z režimu DPI. Určitou roli mohl sehrát fakt, že se téma intenzivně objevovalo v médiích," informoval Hanzelka.

Ostatní dodavatelé podle svých dřívějších vyjádření s odpojením spíše vyčkávají a přistoupí k němu v řádech týdnů. Např. třetina bývalých zákazníků skupiny Bohemia Energy, kteří z režimu DPI u společnosti ČEZ Prodej nestihli odejít včas, už má zažádáno o standardní smlouvu. Po uplynutí termínu zůstávalo v režimu DPI u ČEZ bez smlouvy na 2 100 zákazníků, během posledních sedmi dní začalo odchod z DPI řešit přes 720 z těchto zákazníků. ČTK to řekla mluvčí ČEZ Alice Horáková.

ČEZ uveřejnil rovněž konkrétní příběhy lidí, kteří v režimu DPI zůstali i po termínu. Např. zákazníka, mladého muže, se nedařilo kontaktovat - nereagoval na dopisy, e-maily ani na SMS zprávy, nezvedal telefony. "Až při osobní návštěvě u něj doma jsme zjistili, že je na dlouhodobé nemocenské. Zpočátku byl nedůvěřivý a odtažitý – cizí telefony prý zásadně nebere, na cizí SMS nereaguje a nikdy nevolá zpátky. Po sdělení informace, že má stále smlouvu v režimu DPI, hrozí mu neoprávněný odběr a je tedy potřeba co nejrychleji uzavřít standardní smlouvu s některým obchodníkem, reagoval, že si vše zařídí sám," oznámil ČEZ. Pracovnice mu tak nechala na sebe kontakty a nabídku, že může situaci řešit i bez návštěvy zákaznického centra. Druhý den pracovnici nakonec sám kontaktoval.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»