Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole bude i nadále pokračovat v privatizaci zhruba 4 000 bytů.

Nový management Prahy bude nadále pokračovat v započaté privatizaci téměř 4000 bytů. Radní pro zdravotnictví Radek Lacko (ANO) v rozhovoru s ČTK uvedl, že se zasadí za vznik fondu, na který peníze z prodeje poputují.

Metropole bude i nadále pokračovat v privatizaci zhruba 4 000 bytů.

autor. JURIS REAL

Nový management Prahy bude nadále pokračovat v započaté privatizaci téměř 4000 bytů. Radní pro zdravotnictví Radek Lacko (ANO) v rozhovoru s ČTK uvedl, že se zasadí za vznik fondu, na který peníze z prodeje poputují.

Chce, aby odhadovaný čtyřmiliardový zisk v budoucnu sloužil třeba na výstavbu sociálního bydlení.

Praha podle schváleného harmonogramu ve čtyřech fázích postupně prodává byty mimo jiné na sídlištích ve Vysočanech, Strašnicích, Stodůlkách, na Černém Mostě a v Řepích. Původně měla privatizace postupovat rychleji. Dokončena měla být už letos na podzim. To se ale nepodařilo. Lidé si podle radního zatím měli možnost koupit zhruba třetinu bytů. Už dřív se diskutovalo o tom, že by zisk měl putovat do sociálních projektů. V pravidlech privatizace ale nakonec žádné účelové využití není. Znamená to tedy, že se peníze mohou rozpustit v běžném rozpočtu nebo mohou sloužit jako rezerva. S tím Lacko nesouhlasí. V průběhu ledna a února proto nechá připravit materiál, jímž by vedení města rozhodlo o uložení peněz na speciální investiční fond. Prodej bytů město připravovalo zhruba čtyři roky, jeho podmínky zastupitelé schválili v květnu 2012. K prodeji jsou určeny především celé domy, koupit je měla bytová družstva. Pokud některé bytové družstvo koupi odmítne, zůstane dům v majetku města.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»