Provozuje:
Juris Real Estate

Metro D by mohlo mít v první fázi pouze dvě stanice.

Představenstvo pražského dopravního podniku (DPP) dostalo za úkol prověřit variantu trasy metra D z Pankráce do Depa Písnice pouze s těmito dvěma stanicemi. Zbylé by byly dostavěny po zprovoznění trasy.

Metro D by mohlo mít v první fázi pouze dvě stanice.

autor. JURIS REAL

Představenstvo pražského dopravního podniku (DPP) dostalo za úkol prověřit variantu trasy metra D z Pankráce do Depa Písnice pouze s těmito dvěma stanicemi. Zbylé by byly dostavěny po zprovoznění trasy.

Informaci serveru seznam.cz potvrdil médiím radní Petr Dolínek (ČSSD).

Důvodem jsou totiž chybějící pozemky, které DPP nestíhá vykupovat.

Cílem úkolu od dozorčí rady je zjistit, zda by mohl dopravce trasu takto stavět. Metro D má propojit centrum s jižním okrajem Prahy. Kdy stavba začne, stále není jasné.

"Cíl je nečekat. Musíme začít stavět, nebo se nezačne nikdy a bude se to stále odkládat," řekl Dolínek.

Volit se bude ze tří variant. Město s podnikem pracuje na třech variantách stavby. První je ta, že se bude stavět celá trasa se všemi stanicemi, druhá je zmíněná s dvěma zastávkami. Ve třetí variantě se hovoří o stavbě v podobě, že by vznikly všechny stanice, u kterých to bude možné, a zbylé budou dostavěny později.

Která varianta bude vybrána, zatím není jasné. Varianta, že by trasa vedla jinudy, než je nyní plánovaná, není příliš reálná. Trasa je zanesena v územním plánu a změna by její stavbu oddálila o další roky.

Vyvlastnění je krajní možnost. Kvůli chybějícím pozemkům je ve hře také varianta jejich vyvlastnění. "Právně je tento krok připraven, ale mám úctu k vlastníkům. Vyvlastnění je tedy pouze krajním řešením, ke kterému bych nerad přistupoval," sdělil Dolínek.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»