Provozuje:
Juris Real Estate

Jaká existují rizika při prodejích nemovitostí bez realitní kanceláře?

Cílem každého, kdo řeší prodej nemovitosti, je rychlé nalezení kupce, který zaplatí požadovanou kupní cenu. S touto skutečností však logicky nastává i otázka, zda ke zprostředkování prodeje bytu či rodinného domu přizvat realitní kancelář.

Jaká existují rizika při prodejích nemovitostí bez realitní kanceláře?

autor. JURIS REAL

Cílem každého, kdo řeší prodej nemovitosti, je rychlé nalezení kupce, který zaplatí požadovanou kupní cenu. S touto skutečností však logicky nastává i otázka, zda ke zprostředkování prodeje bytu či rodinného domu přizvat realitní kancelář.

Na první pohled se může zdát, že prodej nemovitosti zvládne každý sám. Stačí však opravdu málo a prodávající může přijít o finanční prostředky i nemovitost.

Jestliže prodej nemovitosti probíhá bez přítomnosti realitní kanceláře, nemusí se prodávající od potenciálního zájemce dočkat např. složení rezervační zálohy.

Může se také stát, že pokud zájemce v průběhu jednání objeví atraktivnější nemovitost, odejde bez omluvy a náhrady. I v tomto případě by realitní kancelář poskytla ochranu.

Prodávající také často narazí na kupce, který enormně tlačí na snížení ceny. Pak se pod tlakem může dostat do situace, kdy dostane mnohem méně peněz, než kdyby jednal od počátku prostřednictvím profesionálního (obchodně vyškoleného) realitního makléře.

Pro zajištění bezpečného prodeje je vhodné do procesu zaangažovat právníka, daňového a finančního poradce, notáře nebo advokáta k úschově peněz.

Prodávající musí tyto lidi najmout a hlavně zaplatit, čímž se jeho náklady výrazně zvýší. Solidní realitní kancelář zajišťuje všechny tyto služby v rámci kompletního servisu, který pokrývá provize.

Hlavním tématem v diskusi prodávajícího s kupujícím je vždy cena.

Pokud ji prodávající hned na začátku špatně určí, může být důvodem neúspěšného prodeje.

Kdo se obchodem s realitami profesně nezabývá, nedokáže tržní cenu nemovitosti správně nastavit.

Zná totiž jen nabídkové ceny z internetu, ale nezná ty reálné, za které se nemovitosti v okolí skutečně prodávají.

S aktuálním tržním ohodnocením nemovitosti poradí prodávajícímu zkušený makléř, který má trh zmapovaný.

Prezentace nemovitosti na internetu je dnes základem úspěchu.

Realitní kancelář v rámci svých služeb zajistí vyhotovení inzerátu, umístění na realitní servery i komunikaci se zájemci.

Kupující jsou také již zvyklí na jistý komfort. Mají představu o své budoucí nemovitosti a je pro ně pohodlnější, když jim někdo předloží aktuální nabídku více zajímavých objektů.

Servis realitní kanceláře jim zajistí, že nemusí navštěvovat všechny nemovitosti, protože schopný a erudovaný realitní makléř dokáže poradit a vyřadit ty nevyhovující ještě před prohlídkou.

Nemusí také sami jednat s vlastníky nemovitostí a realitní makléř za ně obstará řadu nezbytných úkonů (samozřejmě, že právní kroky činí v naší realitní kanceláři pouze právníci).

Kupující má dnes díky velké nabídce z čeho vybírat a je proto velmi náročný.

Proto má rád s sebou šikovného realitního makléře, který pro něj pracuje a pomůže mu s rozhodnutím.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»