Provozuje:
Juris Real Estate

Chystáte se na stavební rekonstrukci bytu či rodinného domu?

Nezapomeňte na právně validní smlouvu o dílo.

Chystáte se na stavební rekonstrukci bytu či rodinného domu?

autor. JURIS REAL

Nezapomeňte na právně validní smlouvu o dílo.

Pokud máte v plánu na podzim zvelebit své bydlení, nejprve si pečlivě vyberte stavební firmu. Pokud dáte na doporučení blízkých, nezapomínejte na smlouvu o dílo. Hlavně ale nenaleťte podvodníkům, abyste nezůstali bez peněžních prostředků a bez odvedené práce.

Ať už si necháte v bytě upravit jen plastová okna nebo předělávat celou koupelnu, nezapomínejte na smlouvu. Řemeslníky si také raději prověřte na internetu, i když je máte doporučené od přátel. Ani zálohu bez smlouvy řemeslníkům nedávejte. Nejdřív by vám měli vystavit fakturu, kterou jim buď proplatíte v hotovosti, nebo peníze převedete účet. Jestliže účet budete proplácet v hotovosti, nechte si vystavit doklad, abyste měli případně jak prokázat, že dotyčný peníze opravdu převzal. Schovávejte si raději všechny doklady, které by vám mohly při případném sporu pomoct.

Může se ale stát, že řemeslník neodvede svoji práci a ani vám nebude chtít vrátit poskytnutou zálohu. V takovém případě ho k nápravě vyzvěte doporučeným dopisem. V předžalobní upomínce mj. uveďte přesnou částku, číslo účtu a termín, do kdy peníze na svém účtu očekáváte. Pokud dlužník ve vámi stanoveném přiměřeném termínu nezaplatí, zažalujte ho. Z našich dosavadních zkušeností vyplývá, že není na co čekat. Čím dřív budete mít v rukou rozsudek, tím dřív vám peníze vrátí. Pokud ne, převezme si případ exekutor. A u exekucí až na výjimky platí, že se uspokojují v pořadí, ve kterém k exekutorům přichází. Být první je tedy výhodné. Rozhodně se nespoléhejte na smlouvy z internetu, neodráží totiž specifika vaší zakázky, a to se vám může zle vymstít. Do smlouvy nezapomeňte doplnit sankce za pozdě nebo špatně odvedenou práci, trvejte na odstranění nedostatků, specifikujte možnost odstoupení od smlouvy a upřesněte si platební podmínky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»