Provozuje:
Juris Real Estate

9 z 10 Čechů si sjedná online půjčku za pouhých 5 minut.

Smluvní podmínky nečtou.

9 z 10 Čechů si sjedná online půjčku za pouhých 5 minut.

autor. JURIS REAL

Smluvní podmínky nečtou.

Přes internet si sjednává krátkodobý úvěr stále více Čechů. Drtivá většina (88 %) stráví na webu úvěrových společností v průměru 5 a půl minuty. Vyplývá to ze statistik společnosti CreditOn, která se specializuje na poskytování krátkodobých půjček.

Prostudování smluv a smluvních podmínek přitom podle ředitele CreditOnu zabere minimálně 20 minut.

„Je to opravdu alarmující výsledek, když si uvědomíme, že za těch 5 minut a 29 sekund stihnou lidé akorát tak vyplnit formuláře potřebné k získání úvěru. Znamená to, že většina klientů vůbec nečte podmínky, za nichž si půjčku bere,“ říká ředitel společnosti CreditOn Ondřej Šmakal. Jen pouhé pročtení smluv a smluvních podmínek totiž klientům podle něj zabere minimálně čtyřnásobek času, poctivé prostudování pak ještě déle. Klienti u krátkodobých půjček hřeší na to, že si půjčují menší obnos peněz, většinou do pěti tisíc korun. Ženy jsou překvapivě méně ostražité než muži. Opravdu pečlivě studuje všechny dokumenty k úvěru jen 6 % zástupkyň něžného pohlaví. U mužů je to každý dvanáctý. „Pokud si klienti pořádně nepřečtou smluvní podmínky, nevědí s jakými sankcemi či postupy úvěrových společností se pak můžou setkat. Díky tomu se dostávají do zbytečných problémů,“ varuje Ondřej Šmakal z CreditOnu.

Lidé chtějí půjčku přes internet rychle, úroky je nezajímají.

Nejdůležitější faktorem pro rozhodnutí u koho si vzít půjčku, je pro 39 % respondentů rychlost. Úroky jsou prioritou jen pro necelou pětinu (18 %) dotázaných. „Více než polovina klientů (57 %) potřebuje půjčku na nečekané výdaje. Každý šestý klient používá úvěr na každodenní výdaje a zaplacení účtů,“ říká Ondřej Šmakal. Půjčky sjednané přes internet, jsou doménou především mladších lidí. Klientů nad 50 let má například CreditOn jen 15 %.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»