Provozuje:
Juris Real Estate

Z hutního areálu se Dolní Vítkovice proměnily v kulturní a vzdělávací centrum.

Obrovskou změnou prošly za poslední dvě desetiletí ostravské Dolní Vítkovice.

Z hutního areálu se Dolní Vítkovice proměnily v kulturní a vzdělávací centrum.

autor. JURIS REAL, ČTK

Obrovskou změnou prošly za poslední dvě desetiletí ostravské Dolní Vítkovice.

Před 25 lety zde hutníci vyráběli surové železo, v současné době se jedná o jednu z nejnavštěvovanějších turistických lokalit v České republice a místo, kde se konají jedny z největších hudebních festivalů v zemi.

Národní kulturní památka je i centrem vzdělávání. Tím ale rozvoj kdysi čistě industriální lokality nekončí.

Ostravský podnikatel Jan Světlík, který v roce 2003 proměnu Dolních Vítkovic prosadil, má další plány. Ty počítají se vznikem dvou městských čtvrtí. Jedna z nich má být založena na využití obnovitelných zdrojů, především vodíku.

"Před 25 lety tady skončila výroba surového železa, během posledních 20 let místo ní vyrostla vzdělávací, kulturní a společenská čtvrť Ostravy. Za dalších 20 až 30 let přibude Městopark - místo se zelení a všemi funkcemi pro moderní bydlení a pohodlný život. A také vizionářská čtvrť H2 District. Na trvale udržitelných alternativách vystavěný koncept zázemí pro běžný život, podnikání, práci, trávení volného času i výzkum nových technologií," řekl Světlík ČTK. Projekt Městopark, který je myšlenkou architekta Josefa Pleskota, zatím Vítkovice představily jen ve spojení se záměry města Ostravy na oživení nábřeží řeky Ostravice a území Pod Žofinkou, kde má vyrůst nová část moderní Ostravy. Právě na ni by přirozeně po nábřeží řeky měl navazovat Městopark. Podle Světlíka se lidé dozvědí více 7. prosince při příležitosti oslav 195 let firmy Vítkovice.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

O reorganizačním plánu spol. Vítkovické slévárny rozhodne soud.

Novým vlastníkem firmy se měla stát společnost Calves Group, která však nesložila zálohu ve stanoveném termínu ani po opakovaných urgencích, a tak slévárny teď jednají s dalším zájemcem. Více»

Stát prodává další zámek.

Úřad pro zastupování ve věcech majetkových včera oznámil nový pokus o prodej barokního zámku Veleslavín na Praze 6. Více»

Začínají Dny evropského dědictví.

Ty otevřou přes 700 památek po celé České republice. Více»

St. zástupkyně podala v kauze nebytových prostor v Brně obžalobu na čtyři lidi.

Z podplacení viní tři lidi, jednoho z nich z účastenství ve formě pomoci na takovém zločinu. Vůči jednomu člověku podala obžalobu pro skutek posouzený jako zločin podvodu. Více»

Průměrná sazba hypotečních úvěrů v září klesla o 0,04 bodu na 5,38 procenta.

Průměrná sazba hypoték na začátku září nepatrně klesla, proti předchozímu měsíci se snížila o 0,04 procentního bodu na 5,38 procenta. Více»

Všechny články a aktuality »»