Provozuje:
Juris Real Estate

Výborný a Kupka vidí práci na zlepšení systému stav. řízení.

Ministři vyzvali vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti), aby zajistil, že se do konce září podaří odstranit hlavní problémy systému pro digitalizaci stavebního řízení a že systém bude fungovat.

Výborný a Kupka vidí práci na zlepšení systému stav. řízení.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Seznamzpravy a ČTK)

Ministři vyzvali vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti), aby zajistil, že se do konce září podaří odstranit hlavní problémy systému pro digitalizaci stavebního řízení a že systém bude fungovat.

Ministři zemědělství a dopravy Marek Výborný (KDU-ČSL) a Martin Kupka (ODS) vidí práci na zlepšení systému pro digitalizaci stavebního řízení, přesto podle nich některé problémy přetrvávají.

Společně s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem (TOP 09) vyzvali vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti), aby zajistil, že se do konce září podaří odstranit hlavní problémy a že systém bude fungovat.

Řekli to ve středu při příchodu na jednání vlády, na kterém by měl Bartoš své kolegy v kabinetu seznámit s aktuálním stavem a dalšími plány digitalizace.

TOP 09 v úterý vyzvala ke koaličnímu jednání na téma komplikací spojených se zaváděním nového systému. První místopředseda strany Válek novinářům sdělil, že chápe, že zavádění rozsáhlého nového softwaru přináší komplikace. TOP 09 podle něj chce vidět jasný harmonogram dalších kroků při odstraňování problémů.

„My pouze chceme mít jistotu, že všechno bude fungovat, že postupně do konce září budou odstraněny zásadní problémy, že to nezkomplikuje stavební řízení,“ uvedl. Dosud se hovořilo o odstranění problémů, které systém stavebního řízení má, do konce prázdnin.

Podle Výborného je nesporné, že digitalizaci stavebního řízení provází řada problémů a že odpovědnost má Bartoš. „V posledních dnech se zdá, že se situace začíná lepšit, systém zčásti začíná být funkční, některé části systému se daří opravovat,“ prohlásil ministr zemědělství.

Doufá, že se podaří systém do konce léta plně zprovoznit. Upozornil, že problémy se stavebním řízením dopadají i na některé žadatele o evropské dotace z programu rozvoje venkova, kteří musejí dokládat stavební povolení. Ministerstvo se jim podle Výborného snaží vycházet vstříc, dlouhodobě ale není možné jít cestou výjimek.

Kupka odpověděl, že se na systému stavebního řízení intenzivně pracuje a řeší se odstranění problémů. Vyjma Ministerstva pro místní rozvoj se na tom podílí i Dopravní a energetický stavební úřad (DESÚ), který spadá pod Ministerstvo dopravy, řekl. „Je to v tuto chvíli nástroj, který vyžaduje další práci, toto platí,“ uzavřel Kupka k systému.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Aston Martin vstupuje na český trh.

Otevře v metropoli dealerství. Více»

Digitalizace stavebního řízení se nelepší tak rychle, jak požaduje premiér.

Systém digitalizace stavebního řízení se podle premiéra Petra Fialy nezlepšuje tak rychle, jak by si přál. Předseda vlády to uvedl ve Sněmovně v rámci interpelací. Opětovně odmítl výzvy opozice k odvolání vicepremiéra pro digitalizaci Ivan Bartoše. Více»

Majetkový úřad zrušil dražbu zámku Štiřín.

Nikdo nesložil dražební jistotu. Více»

Lesníci dostanou příští rok na hospodaření místo 500 milionů 2 mld. Kč.

Lesníci dostanou příští rok na podporu lesního hospodářství dvě miliardy korun místo původních 500 milionů korun, se kterými počítal návrh rozpočtu. Více»

Půda už je nasycená.

Povodně mohou pomoci zachytit přehrady. Více»

Všechny články a aktuality »»