Provozuje:
Juris Real Estate

Většině sportovišť v tuzemsku hrozí podle průzkumu brzy krach.

Většině sportovišť v České republice hrozí, že bez podpory státu v nejbližším měsíci či v tom následujícím zkrachují.

Většině sportovišť v tuzemsku hrozí podle průzkumu brzy krach.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Většině sportovišť v České republice hrozí, že bez podpory státu v nejbližším měsíci či v tom následujícím zkrachují.

Za nejvhodnější formu pomoci považují necelé dvě pětiny provozovatelů sportovišť dotaci na mzdové náklady, zhruba třetina podnikatelů by ocenila úlevy a odklad daní ve větším rozsahu a na delší dobu, než je aktuálně schváleno.

Toto zjištění vyplývá z výzkumu společnosti MultiSport Benefit mezi 533 partnerskými sportovišti v celé republice.

Kvůli vládním opatřením proti šíření nového typu koronaviru jsou posilovny, další vnitřní sportoviště, ale také koupaliště, wellness centra a sauny od 13. března uzavřené.

Od úterý mohou být znovu v provozu venkovní sportoviště pro individuální sporty nebo pro takové, kde jsou na každé straně hřiště rozděleného sítí nanejvýš dva lidé.

Průzkum společnosti Multisport ukázal, že v současném stavu 30 procentům provozovatelů sportovišť vydrží rezervy na měsíc, zhruba třetině na dva měsíce.

"Zákaz pro otevření sportovních a relaxačních zařízení, který se protáhne na dva a více měsíců, může být likvidační i pro větší firmy, např. provozovatele sítí několika fitness center," uvedl manažer MultiSport pro ČR Marián Škripecký.

Vyjma dotací na mzdy a daňových úlev by skoro desetina provozovatelů sportovišť využila neúčelové dotace pro sektor sportu, sedm procent podnikatelů by uvítalo snadněji dostupné bezúročné půjčky, odložení a odpuštění nájmu nebo náhradu ušlého zisku. Státní podpora pro sportoviště je podle Škripeckého naléhavá. "Ani to ale neřeší hlavní problém našich partnerů - každým dnem, kdy se svými klienty nejsou v kontaktu, o ně pomalu přichází; určitá část z nich si možná ani nebude moci dovolit sportovní a relaxační zařízení navštěvovat," řekl dále. V odvětví sportovních a relaxačních zařízení je v ČR zaměstnáno zhruba 25.000 lidí. Většinou v něm působí malí a střední podnikatelé, typická firma v tomto sektoru má podle Škripeckého do deseti zaměstnanců.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»