Provozuje:
Juris Real Estate

V centru metropole byla otevřena nová Síň slávy českého hokeje.

Tři dny před startem MS v hokeji a téměř rok po zavření reprezentačních prostor v Galerii Harfa byla dnes v centru Prahy otevřena kamenná Síň slávy českého hokeje.

V centru metropole byla otevřena nová Síň slávy českého hokeje.

autor. JURIS REAL, ČTK

Tři dny před startem MS v hokeji a téměř rok po zavření reprezentačních prostor v Galerii Harfa byla dnes v centru Prahy otevřena kamenná Síň slávy českého hokeje.

Hokejové memorabilie jsou nyní vystaveny v bývalých prostorách Čedoku v ulici Nekázanka a veřejnosti mají být zpřístupněny dnes.

Bývalý brankář Dominik Hašek ocenil, že nová Síň slávy byla otevřena ještě před MS.

"Jsem rád, že Síň slávy je otevřená. My tomu říkáme "chrám českého hokeje". Nejdůležitější teď pro mě budou názory aktérů, kteří český hokej rozvíjeli. Dnes mám dobrý pocit, že jsme dodrželi to, co jsme slíbili. Jsme v prostorách, kde člověk může být hrdý na to, že přijde a podívá se na naše největší hvězdy všech dob," sdělil prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik na tiskové konferenci u příležitosti otevření Síně slávy. Nové prostory jsou rozděleny do několika částí. Hned u vstupu je fanshop, za pokladnami jsou tři oddělené prostory - multimediální část, vitríny s hokejovými artefakty a tzv. chrám, ve které návštěvníci najdou medailonky jednotlivých členů Síně slávy.

"Od začátku jsme avizovali, že si velmi vážíme historie českého hokeje a že chceme vytvořit prostor, který důstojně připomene slávu českého hokeje a všechny legendy. Hráče i funkcionáře, kteří se zasloužili o to, že má (český hokej) dnes takové postavení, jaké má. U nás i v zahraničí," řekl manažer projektu Síně slávy Bedřich Ščerban. Základním úkolem bylo vytvořit Síň slávy 21. století. "Tak, aby zapadala do dnešní doby. Abychom zaujali i mladou generaci, která žije trošku jiným životním stylem, než jsme žili my," prohlásil bývalý vynikající obránce. V prostorech je např. nataženo více než 10 km datových kabelů nebo přes čtyři kilometry síťových kabelů. Vedle kamenné Síně slávy byla dnes oficiálně spuštěna i její digitální verze. "Oproti kamenné výstavě se její online sestra nepotýká s prostorovým omezením, což znamená, že celková nabídka pro návštěvníky může být mnohem bohatší, než jsme si mohli vůbec kdy dovolit v nabídce staré Síně slávy," uvedl Ščerban.

Předešlá Síň slávy v Galerii Harfa byla uzavřena po osmi letech provozu loni 29. května. Tehdejší nové vedení ČSLH v čele s Hadamczikem to odůvodnilo ekonomickou nevýhodností projektu. Podle generálního sekretáře svazu Jana Černého v závěru ročně prodělávala 14 milionů korun. Teď by roční provoz měl stát asi 2,5 milionu korun.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Na obchodní dům Máj v Praze stavbaři přidělali druhého motýla od Černého.

Na fasádu obchodního domu Máj na pražské Národní třídě dělníci namontovali druhého několikametrového motýla od výtvarníka Davida Černého s trupem napodobujícím stíhačku spitfire. Více»

Soud vyhověl Dětem Země.

Termín dokončení D49 Hulín-Fryšták je tak ohrožen. Více»

Soud v Rusku vedle banky UniCredit zabavil majetek Deutsche Bank a Commerzbank.

Ruský soud ve sporu kolem plynárenského projektu nedokončeného kvůli protiválečným sankcím zablokoval majetky nejen italské bance UniCredit, nýbrž také německým Deutsche Bank a Commerzbank. Více»

Soud v Rusku nařídil zabavit majetek italské banky UniCredit za 463 mil. eur.

Více»

Mistrovství světa navštívilo už přes půl milionu diváků.

To směřuje k překonání rekordu. Více»

Všechny články a aktuality »»