Provozuje:
Juris Real Estate

Teplé počasí Češi, Moravané a Slezané využívají ke zkrášlení zahrad.

Obrovský zájem panuje o pergoly i slunečníky.

Teplé počasí Češi, Moravané a Slezané využívají ke zkrášlení zahrad.

autor. JURIS REAL, ČTK

Obrovský zájem panuje o pergoly i slunečníky.

Teplé počasí posledních týdnů Češi využívají též ke zkrášlování svých zahrad, proti minulému roku mají zpravidla vyšší zájem o pergoly, slunečníky nebo bazény. Na odbyt jde především dražší a kvalitnější vybavení na zahradu. Toto zjištění vyplývá z informací obchodníků, které oslovila ČTK.

Letošní vysoké teploty podle nich řadu zákazníků přiměly k tomu, aby investici do venkovního nábytku či bazénů přestali odkládat.

"V posledních dvou horkých týdnech evidujeme meziročně o polovinu vyšší zájem o vypracování nabídky na luxusní zapuštěné bazény," řekla mluvčí obchodů Mountfield Kateřina Böhmová. Stejně podle ní za uplynulé dny rostly prodeje bazénů nenáročných na instalaci. Pětinásobně vyšší poptávka je pak po bazénové chemii, dodala. Pozadu podle Böhmové nezůstávají ani vířivky. "Prodeje stouply ve srovnání s loňským obdobím až čtyřnásobně. Vzhledem ke skutečnosti, že je možná regulace teploty vody, tak je pravděpodobně lidé kromě relaxace využívají i k osvěžení," oznámila.

Na e-shopu Alza.cz zákazníci preferují dražší bazény s pevnou konstrukcí. "Průměrná prodejní cena bazénů s pevnou konstrukcí je 3 000 korun, zatímco průměrná prodejní cena nafukovacích bazénů je 1 500 korun," uvedla mluvčí Eliška Čeřovská. Oblibě se podle ní těší také solární sprchy. V porovnání s loňskou sezonou, kdy existoval vyšší zájem o plynové grily, se letos pozornost podle Čeřovské obrací ke grilování na uhlí. V případě zahradního nábytku pak vede ten z ratanu. "Dřevěný nábytek také neztrácí na popularitě, ale zákazníci se více orientují na dražší dřeviny, jako je teak," doplnila Čeřovská. Naopak v Bauhausu zájem roste o zahradní nábytek z kovu nebo tahokovu. Nejprodávanější jsou soupravy, které stojí od 20.000 do 30.000 korun, sdělil nákupčí Libor Valenta. Letošním trendem jsou podle Valenty venkovní pizza pece. "Ač je nazýváme pizza pece, jejich využití je mnohem rozmanitější. Naši zákazníci si mohou v této peci rozpéct třeba bagety nebo ugrilovat steak či rybu, což dělá tento sortiment velice oblíbeným," uvedl.

Meziročně o 80 procent vyšší prodeje slunečníků v posledních týdnech eviduje nábytkářský dům Ikea. "Rostoucí trend je patrný i v mezitýdenním porovnání, např. za poslední dva týdny jsme prodali téměř o čtvrtinu více slunečníků než ve druhé polovině června," podotkl mluvčí Petr Šašek.

Léto přeje rovněž pergolám, zájem o ně podle mluvčí internetového srovnávače Heureka.cz Lucie Dlouhé v červenci meziročně vzrostl o 37 pct. Nejoblíbenější jsou ty v ceně od přibližně 15.000 do 35.000 korun, sdělila. U zahradních lehátek pak nárůst činí 76 procent a žádaná jsou lehátka se stříškou, dodala. Za posledních deset dní ve srovnání s loňskem stouplo také vyhledávání bazénů, a to podle Dlouhé o desetinu. Meziroční pokles o osm procent proti tomu zaznamenaly zahradní altány. "Nejvyšší zájem o ně byl na jaře a v létě 2021, tedy v době pandemie," doplnila a uzavřela Dlouhá.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dopravní terminál v Liberci přijde podle odhadů na více než 2 mld. Kč.

Vybudování moderního Dopravního terminálu v Liberci přijde podle předběžných odhadů na víc než dvě miliardy korun. Více»

Ceny jablek by přes nízkou úrodu výrazně růst neměly.

Sklizeň končí. Více»

Správa ruského majetku podala žalobu na vládu ČR kvůli sankcím.

Podnik pro správu ruského majetku v zahraničí podal správní žalobu na českou vládu. Napadl rozhodnutí, které jej zařadilo na národní sankční seznam. Více»

Geosan Development uvádí na trh 4 penthousy v proj. Rezidence Radimova Břevnov.

Tyto unikátní byty, pojmenované Botanic, Vista, Majesty Elegant, nabízejí velkorysé prostory od 120 do 154 m2 ve stavu shell & core plus, které korunují rozsáhlé terasy. Více»

Urbanity Campus Tachov dostal cenu uděl. v soutěži Stavba roku Plzeň. kraje.

Nemovitostní skupina Urbanity obdržela další ocenění za výjimečný počin v průmyslové architektuře a neotřelou revitalizaci brownfieldu. Více»

Všechny články a aktuality »»