Provozuje:
Juris Real Estate

Roklanská chata v nepřístupné části Národního parku Šumava se bourat nebude.

Roklanská chata v nepřístupné části Národního parku Šumava se nebude bourat, zatím se zakonzervují dochované autentické části. Park zadá projekt, který posoudí, jak se konzervace udělá.

Roklanská chata v nepřístupné části Národního parku Šumava se bourat nebude.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Roklanská chata v nepřístupné části Národního parku Šumava se nebude bourat, zatím se zakonzervují dochované autentické části. Park zadá projekt, který posoudí, jak se konzervace udělá.

O konečném osudu chaty se pak může rozhodnout až za deset či 20 let, sdělil novinářům v Modravě ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL).

Zchátralou chatu z 30. let 20. století chtěl loni park zbourat. Ministr demolici zastavil a rozhodl o vypracování tří studií. Posuzovaly stav chaty, prověřovala se i její historie.

Mluvčí ministerstva životního prostředí Veronika Krejčí odpoledne upřesnila, že možnost otevření cesty k Roklanské chatě bude záviset na klidových zónách v souvislosti se stavem populace tetřeva.

"Nyní nejsme schopni dát přesný odhad. Monitoring tetřeva se realizuje jednou za pět let," uvedla Krejčí.

Proti uvažované demolici chaty, na kterou měl park demoliční výměr, se zvedl odpor části veřejnosti, nelíbilo se to turistům ani některým politikům.

Chata se nachází v území, které je kvůli ochraně přírody nepřístupné a lidé k ní nemohou dojít. Není památkově chráněná.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS Real Estate připravuje nový projekt v Klecanech.

Developerská společnost CREDITAS Real Estate zahájila předprodej nového rezidenčního projektu Klecanská alej. Více»

Vlastníci bytů převzali I. etapu projektu Bydlení Brandýs.

Brandýs nad Labem má od října stovky nových obyvatel. Stavitelé Bydlení Brandýs dokončili a zkolaudovali během letních měsíců první etapu. Více»

Ostrava daruje Charitě pozemky pro stavbu nového domova pro seniory.

Město se rozhodlo darovat Charitě Ostrava pozemky v Ostravě – Zábřehu. Důvodem je zájem Charity v této oblasti postavit nový domov pro seniory s kapacitou 18 uživatelů. Darování pozemků schválili zastupitelé na svém zářijovém zasedání. Více»

MŽP povolilo průzkum pro úložiště radioaktivního odpadu.

Ministerstvo životního prostředí povolilo průzkum na třech místech zvažovaných pro vybudování úložiště radioaktivního odpadu. Více»

Dodavatelé DSŘ by mohli po zjištění pochybení nést právní následky.

V případě, že by audit ministerstva pro místní rozvoj (dále i jako "MMR") zjistil, že dodavatelé systémů digitalizovaného stavebního řízení (DSŘ) neodvedli kvalitně svojí práci, mohou na základě smluvních podmínek nést následky. Více»

Všechny články a aktuality »»