Provozuje:
Juris Real Estate

Rekreační areál v Rabyni jde tento měsíc do aukce.

Rekreační areál v Rabyni na Benešovsku, který dříve patřil zakladateli vytunelované společnosti H-System Petru Smetkovi, jde tento měsíc do aukce.

Rekreační areál v Rabyni jde tento měsíc do aukce.

autor. JURIS REAL, ČTK

Rekreační areál v Rabyni na Benešovsku, který dříve patřil zakladateli vytunelované společnosti H-System Petru Smetkovi, jde tento měsíc do aukce.

První tři elektronické aukce se uskuteční příští týden, o největší část s vyvolávací cenou téměř 100 milionů korun se mohou zájemci ucházet koncem září.

U ostatních aukcí je minimální cena od 1,2 do 13,3 mil. korun, informovala ČTK mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Michaela Tesařová.

Čtyři vyhlášené aukce se týkají větší části areálu, zbývající nemovitosti bude úřad během podzimu nabízet v samostatné aukci.

"Elektronické aukce nemovitostí v areálu Rabyně se uskuteční v průběhu září, přičemž aukce nemovitostí s nejvyšší minimální vyhlašovanou cenou 99,1 milionu korun se uskuteční od 27. do 29. září. Pro účast v samotné aukci musí v tomto případě zájemci složit před začátkem aukce kauci ve výši deset milionů korun," uvedla mluvčí.

Stát v minulosti avizoval, že z prodeje rekreačního areálu odškodní klienty H-Systemu, přestože v řízení, které se týkalo Rabyně, přímo nefigurovali jako poškození. Rozhodnout by o tom musela vláda ve zvláštním režimu.

"Prodej těchto nemovitostí podléhá režimu zákona o použití peněžních prostředků z majetkových trestních sankcí uložených v trestním řízení. Příjmy z prodejů těchto nemovitostí budou v souladu se zákonem odeslány na speciální účet ministerstva spravedlnosti," sdělila Tesařová.

První dvě elektronické aukce jsou naplánovány od 5. do 7. září, půjde o prodej staveb na cizích pozemcích. Nejnižší podání je 1,2, respektive 10,6 milionu Kč.

Od 6. do 8. září se bude konat aukce pozemků i staveb v horní části areálu nad komunikací, které dříve sloužily jako bufet a taverna. V tomto případě je min. cena 13,3 milionu korun.

Zájemci o část areálu za téměř 100 milionů Kč se mohou hlásit do 26. září, poslední možnost prohlídky mají 7. září od 9:00 hod. V této aukci je možné získat parcely a stavby v areálu kempu u pláže Slapské přehrady a další navazující pozemky.

Nejvyšší soud letos potvrdil verdikt o zabrání areálu v Rabyni. Odmítl dovolání podnikatele Luďka Fabingera, který získal pozemky v roce 2005 dražbě. Podle verdiktu byla dražba nezákonná, pozemky tedy připadly státu.

Smetka měl obstavený majetek a v katastru nemovitostí byla vyznačená plomba. Fabinger získal areál za 29 milionů korun. Podle odhadů však byla hodnota areálu více než dvojnásobná - a v současnosti je ještě vyšší.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

O reorganizačním plánu spol. Vítkovické slévárny rozhodne soud.

Novým vlastníkem firmy se měla stát společnost Calves Group, která však nesložila zálohu ve stanoveném termínu ani po opakovaných urgencích, a tak slévárny teď jednají s dalším zájemcem. Více»

Stát prodává další zámek.

Úřad pro zastupování ve věcech majetkových včera oznámil nový pokus o prodej barokního zámku Veleslavín na Praze 6. Více»

Začínají Dny evropského dědictví.

Ty otevřou přes 700 památek po celé České republice. Více»

St. zástupkyně podala v kauze nebytových prostor v Brně obžalobu na čtyři lidi.

Z podplacení viní tři lidi, jednoho z nich z účastenství ve formě pomoci na takovém zločinu. Vůči jednomu člověku podala obžalobu pro skutek posouzený jako zločin podvodu. Více»

Průměrná sazba hypotečních úvěrů v září klesla o 0,04 bodu na 5,38 procenta.

Průměrná sazba hypoték na začátku září nepatrně klesla, proti předchozímu měsíci se snížila o 0,04 procentního bodu na 5,38 procenta. Více»

Všechny články a aktuality »»