Provozuje:
Juris Real Estate

Putinův oligarcha prodává v Karolový Varech slavnou vilu.

Jedna z nejkrásnějších novorenesančních budov v Karlových Varech, vila Margareta, je na prodej už třináct let. Jak zjistil HlídacíPes.org, její cena teď činí dva miliony eur.

Putinův oligarcha prodává v Karolový Varech slavnou vilu.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Hlidacipes.org)

Jedna z nejkrásnějších novorenesančních budov v Karlových Varech, vila Margareta, je na prodej už třináct let. Jak zjistil HlídacíPes.org, její cena teď činí dva miliony eur.

Původně za ni chtěli vlastníci pětkrát tolik. Jedním ze dvou ruských majitelů vily je ruský miliardář Alexander Abramov, ocelářský magnát, který přes firmu Evraz spoluvlastnil v České republice rovněž Vítkovické ocelárny.

Ten dosud uniká evropským i americkým sankcím, zatímco na australském, britském a novozélandském seznamu je veden již od roku 2022.

Vila Margareta je přitom vzhledem i polohou přímo ztělesněním francouzské novorenesanční romantiky. Stojí v rozlehlé okrasné zahradě s rybníčkem, z centra k ní lze dojít pěšky zhruba za sedm minut po chodníku podél lesa.

Zřejmě i díky tomu si ji v minulosti vybírali ruští vojevůdci pro své milostné eskapády. Ve vile chvíli bydlel generál Andrej Vlasov, který se zde v roce 1945 oženil se svou milenkou, přestože byl v té době již ženatý.

Posléze zde často pobýval maršál Koněv, jemuž fotografie, na níž byl zachycen ve vile po boku milenky, způsobila manželské problémy, do nichž byl tehdy zatažen i Stalin. Ve vile se později natáčel také 12. díl seriálu 30 případů majora Zemana.

Vilu navrhl a postavil v roce 1895 pro hoteliérskou rodinu Ungerových karlovarský stavitel Josef Waldert, který vybudoval v letech 1870–1910 významnou část Karlových Varů.

Stavěl i projektoval lázeňské vily a bytové domy a také například Sadovou kolonádu. Mj. byl nositelem rytířského Řádu Františka Josefa.

Ve dvacátých letech vila patřila k provozům Grandhotelu Pupp, poté co se do rodiny Puppových přivdala jedna z dcer Friedricha Ungera. V novodobé historii vila sloužila také jako lázeňský dům a v 90. letech patřila k luxusnímu hotelu Dvořák. Vila je od roku 1991 chráněnou kulturní památkou.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

O reorganizačním plánu spol. Vítkovické slévárny rozhodne soud.

Novým vlastníkem firmy se měla stát společnost Calves Group, která však nesložila zálohu ve stanoveném termínu ani po opakovaných urgencích, a tak slévárny teď jednají s dalším zájemcem. Více»

Stát prodává další zámek.

Úřad pro zastupování ve věcech majetkových včera oznámil nový pokus o prodej barokního zámku Veleslavín na Praze 6. Více»

Začínají Dny evropského dědictví.

Ty otevřou přes 700 památek po celé České republice. Více»

St. zástupkyně podala v kauze nebytových prostor v Brně obžalobu na čtyři lidi.

Z podplacení viní tři lidi, jednoho z nich z účastenství ve formě pomoci na takovém zločinu. Vůči jednomu člověku podala obžalobu pro skutek posouzený jako zločin podvodu. Více»

Průměrná sazba hypotečních úvěrů v září klesla o 0,04 bodu na 5,38 procenta.

Průměrná sazba hypoték na začátku září nepatrně klesla, proti předchozímu měsíci se snížila o 0,04 procentního bodu na 5,38 procenta. Více»

Všechny články a aktuality »»