Provozuje:
Juris Real Estate

Občané začali letos kupovat bazény již v dubnu.

Roste rovněž zájem o vířivky.

Občané začali letos kupovat bazény již v dubnu.

autor. JURIS REAL, ČTK

Roste rovněž zájem o vířivky.

Lidé začali letos nakupovat bazény už v dubnu, tedy o několik týdnů dříve než obvykle, zjistila ČTK v anketě mezi prodejci. Zájem je podle některých v meziročním srovnání až o desítky procent vyšší. V posledních týdnech roste také poptávka po klimatizacích, letošním trendem jsou nafukovací vířivky, shodují se prodejci. Za bazény, klimatizace a další letní vybavení zaplatí občané obdobně jako loni. "Letošní sezóna bazénů a příslušenství přišla mnohem dříve, než bývá zvykem. Během druhého kvartálu letos zaznamenáváme takřka dvojnásobné tržby oproti stejnému období loni,“ uvedla za e-shop s elektronikou Alza Eliška Čeřovská.

Stejný trend pozoruje rovněž on-line srovnávač Heureka.cz. Poptávka mu vzrostla už na začátku dubna, což je podle šéfa analytiků Heureky Michala Buzka nezvyklé. Buzek dodal, že zájem o bazény a další příslušenství byl až čtyřnásobný v porovnání s loňským rokem, kdy obvykle poptávka narůstá až o měsíc později. Oproti minulému týdnu zaznamenali o 111 procent vyšší zájem o dětské bazény.

Potvrzuje to také řetězec Mountfield, letos na jaře zaznamenal v porovnání s loňským rokem až o 30 procent vyšší zájem o kopané bazény. Podle řetězce je to tím, že lidé začali letos více investovat ušetřené peníze.

"A bazén byl pro ně atraktivní investicí, neboť tím nejen zhodnotila jejich nemovitost, ale přinesla rodině i očekávaný komfort," sdělila mluvčí Mountfieldu Kateřina Böhmová.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

O reorganizačním plánu spol. Vítkovické slévárny rozhodne soud.

Novým vlastníkem firmy se měla stát společnost Calves Group, která však nesložila zálohu ve stanoveném termínu ani po opakovaných urgencích, a tak slévárny teď jednají s dalším zájemcem. Více»

Stát prodává další zámek.

Úřad pro zastupování ve věcech majetkových včera oznámil nový pokus o prodej barokního zámku Veleslavín na Praze 6. Více»

Začínají Dny evropského dědictví.

Ty otevřou přes 700 památek po celé České republice. Více»

St. zástupkyně podala v kauze nebytových prostor v Brně obžalobu na čtyři lidi.

Z podplacení viní tři lidi, jednoho z nich z účastenství ve formě pomoci na takovém zločinu. Vůči jednomu člověku podala obžalobu pro skutek posouzený jako zločin podvodu. Více»

Průměrná sazba hypotečních úvěrů v září klesla o 0,04 bodu na 5,38 procenta.

Průměrná sazba hypoték na začátku září nepatrně klesla, proti předchozímu měsíci se snížila o 0,04 procentního bodu na 5,38 procenta. Více»

Všechny články a aktuality »»