Provozuje:
Juris Real Estate

Nová zelená úsporám Light bude dostupná pro více občanů.

Dotace využijí i rodiny s přídavky na děti.

Nová zelená úsporám Light bude dostupná pro více občanů.

autor. JURIS REAL (Zdroj: měšec.cz)

Dotace využijí i rodiny s přídavky na děti.

Dotační program Nová zelená úsporám Light bude moci využít více domácností. Od 17. ledna o peníze z něj budou moci žádat nově i rodiny, kterým vzniká nárok na přídavek na dítě. Díky chystanému rozšíření NZÚ Light by na tuto dotaci mohlo nově dosáhnout dalších až sto tisíc domácností, které sice čerpají přídavek na dítě, ale protože nepobírají příspěvek na bydlení, nemohli si až dosud o dotaci zažádat, odhaduje ministr práce Marian Jurečka. Kvůli nutnému navýšení alokace a rozšíření okruhu žadatelů bude program do půlky ledna pozastaven a otevře se s novým, tří miliardovým vkladem.

Škála podporovaných opatření zůstane stejná. Dojde jen ke zpřesnění některých podmínek, které mají chránit před instalací nekvalitních výrobků s minimálním efektem úspory zejména seniory.

Bohužel se ukazuje, že některé firmy zneužívají obzvlášť zranitelné skupiny obyvatel. Nabízejí instalaci sestav pro solární ohřev vody, které mají zanedbatelný dopad na úspory energie, využívají stávající bojlery s nevhodným topným tělesem, u kterého je efekt ohřevu z fotovoltaiky minimální, upozornil Petr Valdman, ředitel Státního fondu životního prostředí ČR.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

O reorganizačním plánu spol. Vítkovické slévárny rozhodne soud.

Novým vlastníkem firmy se měla stát společnost Calves Group, která však nesložila zálohu ve stanoveném termínu ani po opakovaných urgencích, a tak slévárny teď jednají s dalším zájemcem. Více»

Stát prodává další zámek.

Úřad pro zastupování ve věcech majetkových včera oznámil nový pokus o prodej barokního zámku Veleslavín na Praze 6. Více»

Začínají Dny evropského dědictví.

Ty otevřou přes 700 památek po celé České republice. Více»

St. zástupkyně podala v kauze nebytových prostor v Brně obžalobu na čtyři lidi.

Z podplacení viní tři lidi, jednoho z nich z účastenství ve formě pomoci na takovém zločinu. Vůči jednomu člověku podala obžalobu pro skutek posouzený jako zločin podvodu. Více»

Průměrná sazba hypotečních úvěrů v září klesla o 0,04 bodu na 5,38 procenta.

Průměrná sazba hypoték na začátku září nepatrně klesla, proti předchozímu měsíci se snížila o 0,04 procentního bodu na 5,38 procenta. Více»

Všechny články a aktuality »»