Provozuje:
Juris Real Estate

Nesplnitelné, uvedla metropole k podmínkám dražby pošty na Pankráci.

Vedení pražského magistrátu vyzve Českou poštu i jejího zřizovatele ministerstvo vnitra, aby zrušily dražbu budovy v ulici Na Strži v Praze 4 a změnily její podmínky.

Nesplnitelné, uvedla metropole k podmínkám dražby pošty na Pankráci.

autor. JURIS REAL, iDNES.CZ

Vedení pražského magistrátu vyzve Českou poštu i jejího zřizovatele ministerstvo vnitra, aby zrušily dražbu budovy v ulici Na Strži v Praze 4 a změnily její podmínky.

Ty jsou pro hlavní město nesplnitelné, obsahují právní vady a potíže a magistrát je považuje za diskriminační.

Kvůli špatným hospodářským výsledkům pošta zrušila od 1. července v České republice tři stovky poboček a ohlásila, že se bude zbavovat majetku. Praha již projevila zájem o hlavní budovu v Jindřišské ulici a o nemovitost v Moravské. „Účast v dražbě jsme neschválili, neboť hlavní město se jí nemůže zúčastnit kvůli řadě ustanovení a právních problémů. Podmínky jsou nastaveny hodně v neprospěch budoucího nabyvatele. Máme o budovu zájem, proto oslovím Českou poštu i ministerstvo vnitra, aby byla dražba zrušena a změněny podmínky,“ řekl po pondělním mimořádném jednání městské rady radní Adam Zábranský (Piráti). Jednou z potíží je to, že v podmínkách je, že smlouva s budoucím nabyvatelem bude podepsána bezprostředně po aukci. Magistrát přitom musí záměr podle zákona o hlavním městě vyvěsit na 15 dnů na úřední desce. Hlavní město by tak při dodržení podmínek dražby porušilo zákon.

Dalším problémem je, že Česká pošta požaduje 15letý pronájem 3 000 metrů čtverečních. Pokud by tomu nový nabyvatel nemohl dostát např. kvůli rekonstrukci, musí nabídnout ve vzdálenosti do 500 metrů stejně velké náhradní prostory.

„Vzhledem k tomu, že je budova ve špatném stavu a nejlepší by bylo ji zbourat, tak nemáme jak toto naplnit, protože nemáme nemovitost v takové vzdálenosti a s tak velkými prostory,“ řekl Zábranský. Budoucí kupec se navíc podle podmínek vzdá práv na řešení zjevných i skrytých vad. „V tom domě je azbest a nikdo neví, jaké má ještě další problémy,“ uvedl radní. Závažnou vadou je podle Zábranského také to, že části nemovitosti stojí na pozemcích třetích stran. „Toto není v podmínkách vůbec ošetřeno, vůbec tam není řešeno například předkupní právo na ně,“ uzavřel.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

O reorganizačním plánu spol. Vítkovické slévárny rozhodne soud.

Novým vlastníkem firmy se měla stát společnost Calves Group, která však nesložila zálohu ve stanoveném termínu ani po opakovaných urgencích, a tak slévárny teď jednají s dalším zájemcem. Více»

Stát prodává další zámek.

Úřad pro zastupování ve věcech majetkových včera oznámil nový pokus o prodej barokního zámku Veleslavín na Praze 6. Více»

Začínají Dny evropského dědictví.

Ty otevřou přes 700 památek po celé České republice. Více»

St. zástupkyně podala v kauze nebytových prostor v Brně obžalobu na čtyři lidi.

Z podplacení viní tři lidi, jednoho z nich z účastenství ve formě pomoci na takovém zločinu. Vůči jednomu člověku podala obžalobu pro skutek posouzený jako zločin podvodu. Více»

Průměrná sazba hypotečních úvěrů v září klesla o 0,04 bodu na 5,38 procenta.

Průměrná sazba hypoték na začátku září nepatrně klesla, proti předchozímu měsíci se snížila o 0,04 procentního bodu na 5,38 procenta. Více»

Všechny články a aktuality »»