Provozuje:
Juris Real Estate

Nájemné v bytech v Praze roste.

Průměrná cena nájemného v pražských bytech se ke konci září mezičtvrtletně zvýšila o sedm procent na 284 korun za metr čtvereční.

Nájemné v bytech v Praze roste.

autor. JURIS REAL

Průměrná cena nájemného v pražských bytech se ke konci září mezičtvrtletně zvýšila o sedm procent na 284 korun za metr čtvereční.

Cena bytů 2+kk o rozloze 55 metrů čtverečních vzrostla o čtyři procenta na 13 041 korun za metr čtvereční. O ceně však rozhoduje lokalita, kvalita rekonstrukce i dispozice bytu.

Průměrná cena není úplně vypovídající!

„Průměrná cena není úplně vypovídající. Cenové rozpětí mezi panelákovým bytem na okraji Prahy a zrekonstruovaným studiem na Vinohradech je obrovské. Každopádně díky mnoha faktorům ceny nájmů v posledních třech letech rostou průměrným tempem zhruba o pět procent u panelových domů a o deset procent u cihlové zástavby,“ uvedl generální ředitel společnosti Finep Tomáš Pardubický.

Nejvíce dostupných nájemních bytů bylo podle údajů developerské společnosti Trigema na Praze 5 (16 procent) v průměru za 284 korun za metr čtvereční.

„Nejlevnější nabízené nájmy jsou v Praze 4 s cenou 227 korun za metr čtvereční. Ještě v Praze 9 se cena nájmů drží pod 250 korunami. Nejdražší jsou naopak logicky lokality z vnitřního centra Prahy 1, 2 a 3,“ sdělil předseda představenstva Trigemy Marcel Soural.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NET4GAS se loni propadl do ztráty 1,7 miliardy Kč.

Společnost NET4GAS, kterou v závěru loňského roku koupil státní podnik ČEPS, loni prodělal 1,7 miliardy Kč. Předloni přitom společnost zaznamenala zisk přes 6,2 miliardy Kč. Více»

Míra inflace v eurozóně zůstala na 2,4 pct.

Ekonomika EU vzrostla o 0,3 pct. Více»

Ekonomika SRN po poklesu opět roste, v 1. čtvrtletí o 0,2 procenta.

HDP Německa se po poklesu o 0,5 procenta v závěru loňského roku v prvním letošním čtvrtletí zvýšil mezičtvrtletně o 0,2 procenta. Dnes to na základě sezonně, cenově a kalendářně očištěných dat v předběžné zprávě oznámil Spolkový statistický úřad. Více»

HDP v 1. kvartálu meziročně rostl o 0,4 pct.

Analytici vnímají oživení. Více»

Central Group začal prodávat inves. nájemní byty s gar. zhodnocením 5 pct p.a.

Největší rezidenční stavitel Central Group přichází s velmi zajímavým nemovitostním a investičním produktem, který v České republice zatím není. Více»

Všechny články a aktuality »»