Provozuje:
Juris Real Estate

Na obnovu vyhořelého kostela v Gutech hodní lidé dali už tři miliony korun.

Již skoro tři miliony korun se sešly na kontě určeném na obnovu vyhořelého kostela v třinecké části Guty na Frýdecko-Místecku. ČTK to sdělila starostka Třince Věra Palkovská.

Na obnovu vyhořelého kostela v Gutech hodní lidé dali už tři miliony korun.

autor. JURIS REAL

Již skoro tři miliony korun se sešly na kontě určeném na obnovu vyhořelého kostela v třinecké části Guty na Frýdecko-Místecku. ČTK to sdělila starostka Třince Věra Palkovská.

Ostravsko - opavské biskupství nyní hledá vhodné stromy, které na stavbu věrné repliky použije. Jejich těžba začne pravděpodobně v lednu.

"Původní kostel byl postaven z jedlového dřeva. Teď v našich lesích provádíme průzkum, zda tam kvalitní jedlové dřevo v takovém množství je. Pokud ho budeme mít, těžba začne v lednu," sdělil ČTK pracovník stavebního odboru diecéze Miroslav Hurník. Jestliže biskupství ve svých lesích kvalitní jedle mít nebude, bude se podle něj kostel stavět z toho nejkvalitnějšího smrkového dřeva.

Stavba kostela by měla být hrazena z pojistného plnění. Náklady se odhadují na 20 milionů korun. Vnitřní vybavení kostela by měla pokrýt právě sbírka, kterou vyhlásilo město Třinec.

"Týdně na kontě přibývá průměrně 50.000 korun. Celková částka se nyní pohybuje okolo tří milionů korun. A rozhodně není konečná," řekla starostka s tím, že na příští rok se chystá hned několik akcí jejichž výtěžek má pomoci s obnovou památky.

Dřevěný kostel v Gutech vyhořel počátkem srpna. Policie krátce nato zadržela tři mladíky z Ostravska a Frýdecko-Místecka. Podle ní stavbu zapálili úmyslně. Minimálně jeden v tom prý chtěl pokračovat a měl už vybraný další objekt. Nový kostelík by měl být postaven už na jaře 2019.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NET4GAS se loni propadl do ztráty 1,7 miliardy Kč.

Společnost NET4GAS, kterou v závěru loňského roku koupil státní podnik ČEPS, loni prodělal 1,7 miliardy Kč. Předloni přitom společnost zaznamenala zisk přes 6,2 miliardy Kč. Více»

Míra inflace v eurozóně zůstala na 2,4 pct.

Ekonomika EU vzrostla o 0,3 pct. Více»

Ekonomika SRN po poklesu opět roste, v 1. čtvrtletí o 0,2 procenta.

HDP Německa se po poklesu o 0,5 procenta v závěru loňského roku v prvním letošním čtvrtletí zvýšil mezičtvrtletně o 0,2 procenta. Dnes to na základě sezonně, cenově a kalendářně očištěných dat v předběžné zprávě oznámil Spolkový statistický úřad. Více»

HDP v 1. kvartálu meziročně rostl o 0,4 pct.

Analytici vnímají oživení. Více»

Central Group začal prodávat inves. nájemní byty s gar. zhodnocením 5 pct p.a.

Největší rezidenční stavitel Central Group přichází s velmi zajímavým nemovitostním a investičním produktem, který v České republice zatím není. Více»

Všechny články a aktuality »»