Provozuje:
Juris Real Estate

Ministerstvo financí ani podruhé neprodalo dva bytové domy v Harrachově.

Vedení města tvrdí, že částka je přemrštěná, a proto o chátrající domy neměl nikdo zájem. Podle starosty stát neřeší, že chtějí prodat střechu nad hlavou patnácti znevýhodněným rodinám.

Ministerstvo financí ani podruhé neprodalo dva bytové domy v Harrachově.

autor. JURIS REAL, IDNES.cz. a ČTK

Vedení města tvrdí, že částka je přemrštěná, a proto o chátrající domy neměl nikdo zájem. Podle starosty stát neřeší, že chtějí prodat střechu nad hlavou patnácti znevýhodněným rodinám.

O dva bytové domy v Harrachově, kde nyní žije patnáct rodin, ani při druhé veřejné dražbě neměl nikdo zájem. MF si za chátrající objekt napodruhé řeklo sto dvanáct milionů korun.

„Na nájemce je vytvářen nepřiměřený nátlak. Občané už ztrácí nervy, žádají po nás městské byty, my ale žádné volné nemáme,“ poukazuje starosta Tomáš Vašíček. Harrachovské nájemní domy vypadají zvenčí dobře, ale střechou teče, ve zlém stavu jsou i balkony. „V soutěži nebyla podána žádná nabídka, ministerstvo financí proto s největší pravděpodobností vyhlásí další kolo soutěže,“ sdělil pro ČTK mluvčí ministerstva Filip Běhal.

Starosta Harrachova, Tomáš Vašíček, vysvětluje, proč o dva bytové domy v lukrativním středisku nemá nikdo zájem. „Nachází se v dezolátním stavu a oba potřebují velmi nutně rekonstrukci. Musí se strhnout balkony, které jsou neopravitelné. Cena za opravu by se podle posudku vyšplhala na sedmdesát milionů,“ konstatuje starosta. Město má na oba bytové domy předkupní právo, ale za současného stavu ke koupi nepřistoupí.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dopravní terminál v Liberci přijde podle odhadů na více než 2 mld. Kč.

Vybudování moderního Dopravního terminálu v Liberci přijde podle předběžných odhadů na víc než dvě miliardy korun. Více»

Ceny jablek by přes nízkou úrodu výrazně růst neměly.

Sklizeň končí. Více»

Správa ruského majetku podala žalobu na vládu ČR kvůli sankcím.

Podnik pro správu ruského majetku v zahraničí podal správní žalobu na českou vládu. Napadl rozhodnutí, které jej zařadilo na národní sankční seznam. Více»

Geosan Development uvádí na trh 4 penthousy v proj. Rezidence Radimova Břevnov.

Tyto unikátní byty, pojmenované Botanic, Vista, Majesty Elegant, nabízejí velkorysé prostory od 120 do 154 m2 ve stavu shell & core plus, které korunují rozsáhlé terasy. Více»

Urbanity Campus Tachov dostal cenu uděl. v soutěži Stavba roku Plzeň. kraje.

Nemovitostní skupina Urbanity obdržela další ocenění za výjimečný počin v průmyslové architektuře a neotřelou revitalizaci brownfieldu. Více»

Všechny články a aktuality »»