Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole se hodlá angažovat v prodeji Jindřišské věže.

Vedení hlavního se chce angažovat v prodeji památkově chráněné Jindřišské věže v centru Prahy. Napsal to web Deníku N, kterému to řekl dosluhující primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Metropole se hodlá angažovat v prodeji Jindřišské věže.

autor. JURIS REAL, Deník N a ČTK

Vedení hlavního se chce angažovat v prodeji památkově chráněné Jindřišské věže v centru Prahy. Napsal to web Deníku N, kterému to řekl dosluhující primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Věž nabídlo k prodeji za 75 milionů korun pražské arcibiskupství. Zdůvodnilo to racionalizací majetku.

"Mluvil jsem už se starostkou městské části Praha 1 Terezou Radoměřskou i magistrátním radním pro majetek Janem Chabrem (oba TOP 09). Setkají se ke společnému postupu," cituje deník Hřiba. "Opravdu mne mrzí, že stavbu tohoto typu arcibiskupství nenabídlo k přímému prodeji nejprve hlavnímu městu nebo městské části. Zejména když je zjevné, že důvodem prodeje je ekonomická nevýhodnost věže a předpokládám, ze tam bude také nyní vyžadována nějaká investice, takže komerčního kupce budou hledat těžko," dodal Hřib. K tomu, aby prodej začala Praha řešit, na twitteru vyzval zastupitel hnutí ANO Ondřej Prokop. "Už to dávno řeším," reagoval Hřib.

Jindřišská věž je součástí pražské památkové rezervace zapsané na seznamu kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Bývala zvonicí blízkého kostela svatého Jindřicha a svaté Kunhuty. Stavba z 15. století je vysoká téměř 66 metrů a vybavená výtahem.

Podle Deníku N je Jindřišská věž dlouhodobě v pronájmu společnosti Jindřišská věž, s.r.o., která patří staviteli a podnikateli Martinu Podzimkovi. Smlouva o nájmu nemovitosti z roku 2000 byla uzavřená na dobu určitou do konce roku 2044, vyplývá z inzerátu na webu arcibiskupství. Zprostředkovatelem prodeje je společnost Center Capital. Její mluvčí Barbora Hanáková podle Deníku N uvedla, že detaily spolupráce jsou součástí obchodního tajemství. V deseti patrech věže je prodejna se suvenýry, whiskerie-kavárna, galerie i stálá expozice. Věž se také využívá pro kulturní programy, výstavy, autorská čtení, divadelní či hudební představení. Součástí restaurace v sedmém a osmém patře je zvon Maria z roku 1518. V posledním patře se nachází vyhlídka na panorama Prahy.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»