Provozuje:
Juris Real Estate

MMR aktualizovalo IS pro stavební řízení.

Ministerstvo pro místní rozvoj aktualizovalo informační systém pro stavební řízení. Nově bude možné stornovat dokumenty, nebude nutné ručně doplňovat oprávněné osoby nebo se zrychlí serverové služby.

MMR aktualizovalo IS pro stavební řízení.

autor. JURIS REAL, ČTK

Ministerstvo pro místní rozvoj aktualizovalo informační systém pro stavební řízení. Nově bude možné stornovat dokumenty, nebude nutné ručně doplňovat oprávněné osoby nebo se zrychlí serverové služby.

Na síti X to uvedl ministr Ivan Bartoš (Piráti). Další úpravy se podle něj připravují. Elektronický systém stavebního řízení se spustil od července, řada úřadů si stěžuje na jeho vady.

"Umožnili jsme lokálním adminům změnit zpracovatele dokumentu včetně úřadu, takže když podatelna správně nepředá dokument, má to řešení. Místní správce taky dostal možnost dokument stornovat. Zrychlili jsme volání serverových služeb. Upravili jsme přebírání stavu vypravení z elektronické spisové služby. Přidali jsme doručenku do popisu vypravení dokumentu. Dokumentace v BPP balíčku se teď lépe zobrazují na celé obrazovce. Opravili jsme vícenásobné doručení u nově vypravených dokumentů. Když přidáte dotčený orgán jako účastníka, tak se rovnou vyplní údaje a není nutné zadat oprávněnou osobu," vyjmenoval Bartoš změny. Některé z věcí, které úprava zavádí, postrádaly úřady u původní verze systému.

Podle Bartoše by příští změna informačního systému měla umožnit načítání seznamu parcel a účastníků řízení do šablon nebo hromadně ztotožnit účastníky řízení. MMR se podle něj snaží ulehčit úředníkům práci a dodat jim, co od aplikace potřebují.

Úřady v České republice mají dál potíže s novým on-line systémem stavebních řízení, podle nich má řadu vad a spíše jim ztěžuje práci. Bartoš už dříve přiznal potíže s přechodem do nového režimu řízení a radnicím slibuje skoro měsíc po spuštění systému podrobný manuál. Opozice nový systém kritizuje, první místopředseda ANO Karel Havlíček ho označil za největší propadák v historii zavádění jakéhokoli veřejného nástroje v ČR od revoluce.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Aston Martin vstupuje na český trh.

Otevře v metropoli dealerství. Více»

Digitalizace stavebního řízení se nelepší tak rychle, jak požaduje premiér.

Systém digitalizace stavebního řízení se podle premiéra Petra Fialy nezlepšuje tak rychle, jak by si přál. Předseda vlády to uvedl ve Sněmovně v rámci interpelací. Opětovně odmítl výzvy opozice k odvolání vicepremiéra pro digitalizaci Ivan Bartoše. Více»

Majetkový úřad zrušil dražbu zámku Štiřín.

Nikdo nesložil dražební jistotu. Více»

Lesníci dostanou příští rok na hospodaření místo 500 milionů 2 mld. Kč.

Lesníci dostanou příští rok na podporu lesního hospodářství dvě miliardy korun místo původních 500 milionů korun, se kterými počítal návrh rozpočtu. Více»

Půda už je nasycená.

Povodně mohou pomoci zachytit přehrady. Více»

Všechny články a aktuality »»