Provozuje:
Juris Real Estate

Karel III. hodlá více otevřít Buckinghamský palác veřejnosti.

Britský král Karel II. chce více otevřít Buckinghamský palác a další královské rezidence veřejnosti. Informoval o tom deník The Daily Telegraph s odvoláním na vlastní zdroje.

Karel III. hodlá více otevřít Buckinghamský palác veřejnosti.

autor. JURIS REAL, ČTK

Britský král Karel II. chce více otevřít Buckinghamský palác a další královské rezidence veřejnosti. Informoval o tom deník The Daily Telegraph s odvoláním na vlastní zdroje.

Návštěvníci budou mít možnost si hlavní královské sídlo v centru Londýna prohlédnout zevnitř po celý rok.

Dosud se Buckinghamský palác veřejnosti otvíral obvykle jen v letních měsících a jednotlivé prohlídkové trasy i o zimních víkendech.

Čtyřiasedmdesátiletý Král si je sice vědom, že zahraniční státní hosté očekávají při svých návštěvách nocleh v Buckinghamském paláci a že se v něm konají i další oficiální akce, ale je mu také jasné, že veřejnost musí v době inflace a krize překonávat velké výzvy, a chce jí proto umožnit více účasti na monarchistickém lesku. V současnosti prochází Buckinghamský palác nákladnou renovací. Karel a jeho choť Camilla ale chtějí podle informací britského listu žít hlavně ve svém dosavadním hlavním sídle Clarence House. Tato rezidence je od Buckinghamského paláce vzdálená jen několik set metrů. Nejpozději od loňského úmrtí královny Alžběty II. jsou mnohé panovnické rezidence do značné míry prázdné. Veřejnosti se má více otevřít např. i venkovské sídlo ve východoanglickém Sandringhamu, kde královská rodina tradičně tráví Vánoce.

O skotském sídle Balmoral, v němž v září zemřela královna Alžběta II., se už před několika měsíci hovořilo v tom smyslu, že by ho Karel III. chtěl využívat např. k pořádání výstav.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»