Provozuje:
Juris Real Estate

Garáže za 145 mil. v centru metropole pronajala radnice za 20 tisíc.

Mělo jít o řešení problémů s auty ve Štěpánské ulici v centru Prahy. Vedení městské části před deseti lety rozhodlo o stavbě nového parkovacího domu.

Garáže za 145 mil. v centru metropole pronajala radnice za 20 tisíc.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Aktuálně.cz)

Mělo jít o řešení problémů s auty ve Štěpánské ulici v centru Prahy. Vedení městské části před deseti lety rozhodlo o stavbě nového parkovacího domu.

Jenže brzy se ukázalo, že finanční náklady na provoz významně převyšují příjem. Garáže, jejich stavba stála 145 milionů korun, se tak radnice rozhodla pronajmout. Za 20 tisíc měsíčně. Udělali jsme správně, hájí se radní.

Ten výpočet vypadá děsivě. Praha 1 by parkovací dům pár metrů od Václavského náměstí musela pronajímat 604 let, aby se jí investice vrátila.

Podle veřejně dostupné smlouvy se městská část loni v červnu dohodla s firmou Ecimona na tom, že jí pronajme celý parkovací dům s 66 místy za 20 tisíc měsíčně.

Podobná garáž ve stejné ulici je přitom v nabídce za nejméně 3 700 korun měsíčně bez daně, v závislosti na velikosti auta.

Digitální parkovací cedule v Praze, Národní třída, Spálená ulice

Starostka Terezie Radoměřská (TOP 09) i další radní si přesto stojí za tím, že jde o správné rozhodnutí.

"Dnes jen řešíme zděděný problém. A podařilo se nám ho vyřešit takzvaně s černou nulou. Z velkých nákladů jsme se přehoupli do malého zisku," sdělila starostka na Facebooku. "Provoz garáží byl prodělečný, a proto jsem i já souhlasil s pronájmem. Po sečtení nákladů ostrahy, energií, revizí, úklidu, atd. a při velmi malém zájmu uživatelů se to prostě nevyplatilo," hájil se pod kritickým příspěvkem na stejné sociální síti radní Prahy 1 pro dopravu Vojtěch Ryvola (nezávislý, dříve ANO).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

O reorganizačním plánu spol. Vítkovické slévárny rozhodne soud.

Novým vlastníkem firmy se měla stát společnost Calves Group, která však nesložila zálohu ve stanoveném termínu ani po opakovaných urgencích, a tak slévárny teď jednají s dalším zájemcem. Více»

Stát prodává další zámek.

Úřad pro zastupování ve věcech majetkových včera oznámil nový pokus o prodej barokního zámku Veleslavín na Praze 6. Více»

Začínají Dny evropského dědictví.

Ty otevřou přes 700 památek po celé České republice. Více»

St. zástupkyně podala v kauze nebytových prostor v Brně obžalobu na čtyři lidi.

Z podplacení viní tři lidi, jednoho z nich z účastenství ve formě pomoci na takovém zločinu. Vůči jednomu člověku podala obžalobu pro skutek posouzený jako zločin podvodu. Více»

Průměrná sazba hypotečních úvěrů v září klesla o 0,04 bodu na 5,38 procenta.

Průměrná sazba hypoték na začátku září nepatrně klesla, proti předchozímu měsíci se snížila o 0,04 procentního bodu na 5,38 procenta. Více»

Všechny články a aktuality »»