Provozuje:
Juris Real Estate

Dvě desítky privátních hradů a zámků se otevřou veřejnosti.

Dvě desítky soukromých hradů a zámků se ode dneška do neděle otevřou veřejnosti. Některé pamětihodnosti si budou moci zájemci prohlédnout pouze v těchto dnech, po zbytek roku jsou totiž nepřístupné.

Dvě desítky privátních hradů a zámků se otevřou veřejnosti.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Dvě desítky soukromých hradů a zámků se ode dneška do neděle otevřou veřejnosti. Některé pamětihodnosti si budou moci zájemci prohlédnout pouze v těchto dnech, po zbytek roku jsou totiž nepřístupné.

Akci nazvanou Dny soukromých hradů a zámků pořádá Asociace majitelů hradů a zámků. Pořádající Asociace majitelů hradů a zámků od roku 1995 sdružuje vlastníky hradů, zámků a historicky nebo umělecky hodnotných staveb a vzácných přírodních útvarů a zahrad v ČR.

Zastřešuje takřka 50 historických památek. Jejími členy jsou majitelé z řad restituentů, ale i noví vlastníci, kteří si památky koupili a pečují o ně.

Podle organizátorů budou mít občané možnost zažít jedinečnou atmosféru památek, které vlastní konkrétní rodiny a dědí se někdy i po mnoho generací.

Na hradě a zámku Dolní Kounice návštěvníky v sobotu a neděli mezi 13. a 15. hodinou uvítá majitel, vezme je na prohlídku a představí jim lokální vína.

Prohlídky s vlastníky mohou zájemci o víkendu zažít rovněž na hradech Houska a Kost, dále na zámcích Hrádek u Sušice, Chyše, Karlova Koruna, Stránov a Úholičky.

Speciální program chystají rovněž např. na zámcích Štáblovice, Všechovice či Lobkovice. Bližší informace o programu najdou lidé na webu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

O reorganizačním plánu spol. Vítkovické slévárny rozhodne soud.

Novým vlastníkem firmy se měla stát společnost Calves Group, která však nesložila zálohu ve stanoveném termínu ani po opakovaných urgencích, a tak slévárny teď jednají s dalším zájemcem. Více»

Stát prodává další zámek.

Úřad pro zastupování ve věcech majetkových včera oznámil nový pokus o prodej barokního zámku Veleslavín na Praze 6. Více»

Začínají Dny evropského dědictví.

Ty otevřou přes 700 památek po celé České republice. Více»

St. zástupkyně podala v kauze nebytových prostor v Brně obžalobu na čtyři lidi.

Z podplacení viní tři lidi, jednoho z nich z účastenství ve formě pomoci na takovém zločinu. Vůči jednomu člověku podala obžalobu pro skutek posouzený jako zločin podvodu. Více»

Průměrná sazba hypotečních úvěrů v září klesla o 0,04 bodu na 5,38 procenta.

Průměrná sazba hypoték na začátku září nepatrně klesla, proti předchozímu měsíci se snížila o 0,04 procentního bodu na 5,38 procenta. Více»

Všechny články a aktuality »»