Provozuje:
Juris Real Estate

Družstvo Svatopluk musí zaplatit dalších 18 milionů za užívání domů.

Potvrdil soud.

Družstvo Svatopluk musí zaplatit dalších 18 milionů za užívání domů.

autor. JURIS REAL (Zdroj: aktualne.cz)

Potvrdil soud.

Bytové družstvo Svatopluk musí zaplatit konkurznímu správci H-Systemu Josefu Monsportovi zhruba 18,3 milionu korun s úroky za nájemné bytových domů v Horoměřicích u Prahy v letech 2019 až 2021. Rozsudek Okresního soudu pro Prahu-západ v úterý pravomocně potvrdil středočeský krajský soud, upozornil server Novinky.cz.

Družstvo Svatopluk zřejmě podá dovolání, s rozhodnutím soudu se neztotožňuje, sdělil předseda družstva Martin Junek.

"Odvolací Krajský soud v Praze potvrdil rozhodnutí soudu prvního stupně s tím, že se ztotožnil s jeho závěry, že šlo ze strany bytového družstva o bezdůvodné obohacení. Žalovaní mají nyní povinnost uhradit tuto částku do tří měsíců od právní moci rozsudku, která nastane doručením jeho písemného vyhotovení účastníkům," řekla serveru zástupkyně konkurzního správce Jana Mrázová. Správce žaloval družstvo o nájemné v osmi domech, v nichž je zhruba 60 bytů.

Soud navíc uložil bytovému družstvu Svatopluk zaplatit Monsportovi i náklady řízení ve výši dalšího půl milionu korun. "Naši advokáti obhajobu zformulovali daleko precizněji a věřili jsme, že si ji soudy obou instancí prostudují a nebudou pouze replikovat rozhodnutí z předchozích období, samozřejmě zvážíme dovolání, cítíme to jako velkou nespravedlnost," uzavřel Junek.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS Real Estate připravuje nový projekt v Klecanech.

Developerská společnost CREDITAS Real Estate zahájila předprodej nového rezidenčního projektu Klecanská alej. Více»

Vlastníci bytů převzali I. etapu projektu Bydlení Brandýs.

Brandýs nad Labem má od října stovky nových obyvatel. Stavitelé Bydlení Brandýs dokončili a zkolaudovali během letních měsíců první etapu. Více»

Ostrava daruje Charitě pozemky pro stavbu nového domova pro seniory.

Město se rozhodlo darovat Charitě Ostrava pozemky v Ostravě – Zábřehu. Důvodem je zájem Charity v této oblasti postavit nový domov pro seniory s kapacitou 18 uživatelů. Darování pozemků schválili zastupitelé na svém zářijovém zasedání. Více»

MŽP povolilo průzkum pro úložiště radioaktivního odpadu.

Ministerstvo životního prostředí povolilo průzkum na třech místech zvažovaných pro vybudování úložiště radioaktivního odpadu. Více»

Dodavatelé DSŘ by mohli po zjištění pochybení nést právní následky.

V případě, že by audit ministerstva pro místní rozvoj (dále i jako "MMR") zjistil, že dodavatelé systémů digitalizovaného stavebního řízení (DSŘ) neodvedli kvalitně svojí práci, mohou na základě smluvních podmínek nést následky. Více»

Všechny články a aktuality »»