Provozuje:
Juris Real Estate

Dnes a zítra se otevře 115 běžně nepřístupných budov a objektů v Praze.

Dnes a v neděli se díky festivalu Open House Praha otevře 115 běžně nepřístupných budov a objektů v hlavním městě, tradičně se zapojí i Úřad vlády ČR a některá ministerstva.

Dnes a zítra se otevře 115 běžně nepřístupných budov a objektů v Praze.

autor. JURIS REAL, ČTK

Dnes a v neděli se díky festivalu Open House Praha otevře 115 běžně nepřístupných budov a objektů v hlavním městě, tradičně se zapojí i Úřad vlády ČR a některá ministerstva.

Desátý ročník festivalu nabízí k návštěvě objekty významných českých architektů, např. Josefa Fuchse, Oldřicha Tyla, Josefa Fanty či Karla Hubáčka. Celý program a seznam objektů, které se veřejnosti otevřou, je dostupný na webu festivalu. Vstup do budov je každoročně zdarma.

Hlavní program otevře prostory např. zimního stadionu Štvanice nebo Veletržního paláce, který vznikl podle návrhu významných funkcionalistických architektů Fuchse a Tyla. Otevřou se i budovy dejvické ZŠ a MŠ Bílá od Jana Gillara, budovy Adolfa Benše, a to Elektrických podniků Praha a Terminál 4 na Letišti Václava Havla. U příležitosti připomínky 70 let od úmrtí Fanty navštíví zájemci Hlávkovu studentskou kolej, secesní budovu na hlavním nádraží a budovu ministerstva obchodu a průmyslu ČR. Hubáčka připomene například Divadlo Disk.

V programu je letos více než 35 festivalových novinek na území 13 městských částí. Jednou z nich je například budova, ve kterém dnes sídlí Goethe-Institut. Zájemci si budou moct prohlédnout dodnes funkční saunu, kterou si tam vybudovalo v 70. letech 20. století velvyslanectví Německé demokratické republiky.

Nově se rovněž otevře palác Škodových závodů, nynější sídlo Magistrátu hlavního města Prahy, který vznikl podle návrhu Pavla Janáka. Zájemci se dále podívají do budovy Staroměstské tržnice architekta Jindřicha Fialky, do sídla ministerstva pro místní rozvoj Osvalda Polívky nebo do soukromé kubistické vily Na Libušince. Dům je jeden z trojice unikátních obytných domů na Rašínově nábřeží, za návrhem stál architekt a autor ikonické kubistické lampy na Jungmannově náměstí Emil Králíček. Otevře se i několik budov v areálu Pražského hradu nebo historická budova ministerstva dopravy od architekta Antonína Engela.

Úřad vlády ČR dnes zpřístupní Hrzánský palác na Hradčanech a v neděli Lichtenštejnský palác na Kampě. Dnes se také lidé mohou projít zahradou Strakovy akademie, která bude z Kosárkova nábřeží otevřena od 10:00 do 18:00 hod.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dopravní terminál v Liberci přijde podle odhadů na více než 2 mld. Kč.

Vybudování moderního Dopravního terminálu v Liberci přijde podle předběžných odhadů na víc než dvě miliardy korun. Více»

Ceny jablek by přes nízkou úrodu výrazně růst neměly.

Sklizeň končí. Více»

Správa ruského majetku podala žalobu na vládu ČR kvůli sankcím.

Podnik pro správu ruského majetku v zahraničí podal správní žalobu na českou vládu. Napadl rozhodnutí, které jej zařadilo na národní sankční seznam. Více»

Geosan Development uvádí na trh 4 penthousy v proj. Rezidence Radimova Břevnov.

Tyto unikátní byty, pojmenované Botanic, Vista, Majesty Elegant, nabízejí velkorysé prostory od 120 do 154 m2 ve stavu shell & core plus, které korunují rozsáhlé terasy. Více»

Urbanity Campus Tachov dostal cenu uděl. v soutěži Stavba roku Plzeň. kraje.

Nemovitostní skupina Urbanity obdržela další ocenění za výjimečný počin v průmyslové architektuře a neotřelou revitalizaci brownfieldu. Více»

Všechny články a aktuality »»