Provozuje:
Juris Real Estate

Další nový parkovací dům ve městě přinese nové stovky parkovacích míst.

Tentokrát město Ostrava investovalo do výstavby multifunkčního parkovacího domu u ostravské městské nemocnice a zajistilo tak parkovací místa pro pacienty, personál nemocnice, ale také veřejnost.

Další nový parkovací dům ve městě přinese nové stovky parkovacích míst.

autor. JURIS REAL, Skanska a Hypoindex

Tentokrát město Ostrava investovalo do výstavby multifunkčního parkovacího domu u ostravské městské nemocnice a zajistilo tak parkovací místa pro pacienty, personál nemocnice, ale také veřejnost.

Parkovací dům poskytne také možnost parkování řidičům, jejichž parkování záhy omezí výstavba dalších městských objektů, např. koncertního sálu a dalších na ulici 28. října.

Nový parkovací objekt nabídne 465 parkovacích míst, z nichž je 27 stání určeno zdravotně handicapovaným. Na šesti místech je možné dobíjet elektromobily a neschází ani úschovny jízdních kol pro 54 těchto dopravních prostředků.

Předchozí parkovací kapacita v místě byla díky výstavbě parkovacího domu navýšena na čtyřnásobek.

„Výstavba parkovacího domu započala na podzim roku 2021 a poslední práce byly dokončovány v červnu, parkování bude možné v rámci zkušebního provozu od 15. června 2024. V současnosti zde veřejnost zaparkuje zdarma, předpokládáme, že závorový parkovací systém bude nainstalován v průběhu prázdnin. Provoz domu je v režimu 24/7, tedy včetně víkendů a svátků, a bude jej zajišťovat městská společnost Ostravské komunikace a. s. Náklady na výstavbu objektu činí zhruba 409 milionů korun bez DPH. Zhotovitelem objektu byla společnost GEOSAN GROUP a. s., projektovou dokumentaci připravila společnost KANIA a. s.,“ vysvětlil Břetislav Riger, náměstek primátora.

Zkušební provoz parkovacího domu byl spuštěn v jeho nadzemní části dne 15. června 2024. Podzemní část domu bude otevřena až s kompletní dodávkou parkovacího systému, který bude reagovat na signály hasičských výjezdů a zajistí, že závory parkovacího domu se v době výjezdu hasičů nezvednou a vozidla tak nebudou omezovat jejich výjezdy.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

O reorganizačním plánu spol. Vítkovické slévárny rozhodne soud.

Novým vlastníkem firmy se měla stát společnost Calves Group, která však nesložila zálohu ve stanoveném termínu ani po opakovaných urgencích, a tak slévárny teď jednají s dalším zájemcem. Více»

Stát prodává další zámek.

Úřad pro zastupování ve věcech majetkových včera oznámil nový pokus o prodej barokního zámku Veleslavín na Praze 6. Více»

Začínají Dny evropského dědictví.

Ty otevřou přes 700 památek po celé České republice. Více»

St. zástupkyně podala v kauze nebytových prostor v Brně obžalobu na čtyři lidi.

Z podplacení viní tři lidi, jednoho z nich z účastenství ve formě pomoci na takovém zločinu. Vůči jednomu člověku podala obžalobu pro skutek posouzený jako zločin podvodu. Více»

Průměrná sazba hypotečních úvěrů v září klesla o 0,04 bodu na 5,38 procenta.

Průměrná sazba hypoték na začátku září nepatrně klesla, proti předchozímu měsíci se snížila o 0,04 procentního bodu na 5,38 procenta. Více»

Všechny články a aktuality »»