Provozuje:
Juris Real Estate

Automatické mlýny Pardubice, skvost města, se prodávají ve výběrovém řízení.

Dílo jednoho z největších českých architektů Josefa Gočára, Automatické mlýny v Pardubicích, jde do výběrového řízení. Vyhlásila je v těchto dnech realitní společnost Naxos.

Automatické mlýny Pardubice, skvost města, se prodávají ve výběrovém řízení.

autor. JURIS REAL

Dílo jednoho z největších českých architektů Josefa Gočára, Automatické mlýny v Pardubicích, jde do výběrového řízení. Vyhlásila je v těchto dnech realitní společnost Naxos.

Doporučená cena této unikátní národní památky představuje 25 milionů korun.

Právě formu výběrového řízení zvolila rakouská mlynářská společnost GoodMills, která areál vlastní. Chce totiž při prodeji dbát na to, aby tento architektonický skvost v blízkosti historického centra města zůstal i do budoucna chloubou Pardubic.

Výběrové řízení končí 30. listopadu 2015.

Gočárova stavba může být podle obchodního ředitele Naxosu Libora Nevšímala pro potenciálního investora prestižní záležitostí.

„Možností, jak areál Automatických mlýnů čítající 15 budov na pozemku o rozloze 10 888 metrů čtverečních využít, je mnoho. Stávající vlastník uvítá, pokud tato stavba nadále zůstane jedním ze symbolů Pardubic,“ říká Nevšímal.

„Jako možné kupce oslovíme ty, kdo mají potenciál do Automatických mlýnů investovat a zajistit další rozvoj v této lokalitě,“ pokračuje Libor Nevšímal.

„Právě s podobnými průmyslovými areály má Naxos četné zkušenosti. Realizoval mimo jiné prodeje pardubických Továren mlýnských strojů, historických továrních areálů někdejší textilky Seba-T v Tanvaldu, Plavech a ve Smržovce i dalších,“ dodává

Stoletá historie

Automatické mlýny byly ještě před dvěma a půl lety funkční. Po ukončení výroby se tu pak pořádaly kulturní festivaly i další akce.

„Společnost GoodMills se o ně starala, a proto jsou ve velmi dobrém technickém stavu,“ říká Libor Nevšímal. Automatické turbínové mlýny se stavěly v letech 1909 – 1911 podle projektu architekta Josefa Gočára, jehož dílo především z kubistického a funkcionalistického období patří k vrcholům české moderní architektury. Gočár ve stejné době projektoval Dům u Černé Matky Boží v Praze či rašelinové lázně v Bohdanči poblíž Pardubic. Mlýny vycházející z anglosaské tradice byly vystaveny pro bratry Egona a Karla Winternitzovy. Později, již za první republiky, objekt propojil také zděný oblouk a některé části ozdobila atika připomínající hradní cimbuří. V 60. letech minulého století pak levé křídlo prodloužila čtyřpatrová přístavba, která se snaží respektovat stavbu původní.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NET4GAS se loni propadl do ztráty 1,7 miliardy Kč.

Společnost NET4GAS, kterou v závěru loňského roku koupil státní podnik ČEPS, loni prodělal 1,7 miliardy Kč. Předloni přitom společnost zaznamenala zisk přes 6,2 miliardy Kč. Více»

Míra inflace v eurozóně zůstala na 2,4 pct.

Ekonomika EU vzrostla o 0,3 pct. Více»

Ekonomika SRN po poklesu opět roste, v 1. čtvrtletí o 0,2 procenta.

HDP Německa se po poklesu o 0,5 procenta v závěru loňského roku v prvním letošním čtvrtletí zvýšil mezičtvrtletně o 0,2 procenta. Dnes to na základě sezonně, cenově a kalendářně očištěných dat v předběžné zprávě oznámil Spolkový statistický úřad. Více»

HDP v 1. kvartálu meziročně rostl o 0,4 pct.

Analytici vnímají oživení. Více»

Central Group začal prodávat inves. nájemní byty s gar. zhodnocením 5 pct p.a.

Největší rezidenční stavitel Central Group přichází s velmi zajímavým nemovitostním a investičním produktem, který v České republice zatím není. Více»

Všechny články a aktuality »»