Provozuje:
Juris Real Estate

Zvyšujeme šanci na prodej nemovitosti.

Každý prodávající si přeje svůj byt či dům prodat co možná nejdříve a za co nejvýhodnější cenu.

Zvyšujeme šanci na prodej nemovitosti.

autor. JURIS REAL

Každý prodávající si přeje svůj byt či dům prodat co možná nejdříve a za co nejvýhodnější cenu.

Vzhledem k široké nabídce nemovitostí na realitním trhu to ale vůbec není snadné.

„Kromě profesionálních služeb prověřené realitní kanceláře radíme využít i metodu zvanou home staging, kdy si designér prohlédne prodávanou nemovitost a dá svá doporučení na vylepšení.

Poradí, jak stávající vybavení naaranžovat tak, aby zvýraznilo dobré stránky nemovitosti a interiér působil na zájemce co nejlepším dojmem a oslovil jich co nejvíce.

Úpravy pak může provést designér nebo sám vlastník na základě jeho rad.

Cílem home stagingu je pomoci prodat co nejrychleji a za nejvyšší možnou cenu,“ říká Martin Němeček, předseda představenstva Realitní společnosti České spořitelny (RSČS).

Je dokázáno, že zařízené nemovitosti se prodávají snadněji než ty zcela prázdné. Proto home staging často využívají i developeři v případě vzorových bytů. Tuto službu je možné použít také pro prezentaci restaurací, kaváren, úřadů, wellness center apod.

V České republice patří home staging stále k novým oborům, ovšem v zahraničí funguje již několik let.

Jeho vznik sahá už do poloviny 70. let minulého století, kdy se poprvé objevil ve Spojených státech amerických, odkud se postupně rozšířil dále do Evropy.

Návrh na vylepšení interiéru provádí profesionální designér, tzv. home stager.

Ve velké míře k tomu využívá především vybavení, které se v dané domácnosti nachází. Nenutí prodávajícího investovat do složitých rekonstrukcí, nákupu nového nábytku, nové výmalby apod.

Pouze naaranžuje daný prostor tak, aby co nejvíce vyniknul a zdůraznil jeho funkčnost.

V upraveném interiéru by se neměl promítat vkus současného majitele, ale na druhou stranu by neměl působit neosobně, sterilně a studeně.

Základem je samozřejmě důkladný úklid i s umytím oken a naleštěním nábytku v celém bytě. V konečné úpravě by měl prostor působit vzdušněji a prosvětleněji.

Toho se docílí i správnou kombinací barev, vhodné jsou neutrální a pastelové tóny. Barevně je dobré sladit nábytek, stěny a podlahu s interiérovými doplňky jakou jsou závěsy, ubrusy či povlečení.

Na počátku designér klienta požádá o amatérské fotografie jeho nemovitosti, aby si udělal lepší představu. Na home staging většinou stačí dvě hodiny konzultací a pár hodin úprav. V průběhu schůzky se zjistí možnosti nemovitosti, designér sjednotí s majitelem priority a následně mu dá doporučení, co je potřeba kde změnit a vylepšit.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»