Provozuje:
Juris Real Estate

Zpracovat připomínky k Metropolitnímu plánu metropole potrvá roky.

Dnes vyprší termín pro podávání připomínek k připravovanému Metropolitnímu plánu Prahy. Vypořádání desítek tisíc připomínek může zabrat dva až tři roky. Plán má začít fungovat v roce 2023, není ale jisté, že se termín podaří dodržet.

Zpracovat připomínky k Metropolitnímu plánu metropole potrvá roky.

autor. JURIS REAL

Dnes vyprší termín pro podávání připomínek k připravovanému Metropolitnímu plánu Prahy. Vypořádání desítek tisíc připomínek může zabrat dva až tři roky. Plán má začít fungovat v roce 2023, není ale jisté, že se termín podaří dodržet.

„Očekáváme, že připomínek budou desetitisíce. Přesné číslo budeme znát asi až po Novém roce,“ uvedl mluvčí Institutu plánování a rozvoje (IPR) Marek Vácha. Očekává, že připomínek bude více, než jich dorazilo při schvalování stávajícího plánu, který platí od roku 2000. Tehdy jich přišlo 16 tisíc. Jen samotné třídění může zabrat měsíce. „Pro to vypořádávání s připomínkami musí pak být určen zastupitel, a proto také musíme počkat na ustavení nové rady po podzimních volbách. Nejspíš tuto obtížnou funkci "vyfasuje" nový radní pro územní rozvoj. To faktické vypořádávání tak začne na přelomu roku,“ sdělila radní pro územní rozvoj Petra Kolínská (Trojkoalice/SZ). Vypořádání pak podle Marka Váchy může trvat dva až tři roky. Není proto jisté, že se termín fungování Metropolitního plánu, který je stanoven na rok 2023 a byl již několikrát posunut, podaří dodržet.

Nejčastěji se připomínky radnic, institucí či veřejnosti týkají regulace výškové zástavby, zachování zeleně či nezahušťování prostor v centru Prahy. „Návrh Metropolitního plánu nerespektuje mezinárodní úmluvy o ochraně kulturního dědictví,“ uvedl např. Národní památkový ústav.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»