Provozuje:
Juris Real Estate

Zbrojaři udělali velký kšeft.

Barokní usedlost Pernikářka na pražské Hanspaulce se přes vlastníka České zbrojovky Reného Holečka dostala pod křídla jeho obchodního partnera a investora Rudolfa Ovčáři.

Zbrojaři udělali velký kšeft.

autor. JURIS REAL

Barokní usedlost Pernikářka na pražské Hanspaulce se přes vlastníka České zbrojovky Reného Holečka dostala pod křídla jeho obchodního partnera a investora Rudolfa Ovčáři.

Lukrativní pozemky a památkově chráněná barokní usedlost Pernikářka na pražské Hanspaulce zažily v krátké době další změnu vlastníka. Přes majitele České zbrojovky Reného Holečka se nyní dostaly pod křídla jeho obchodního partnera a investora Rudolfa Ovčáří. Toto zjištění vyplývá z nových údajů v obchodním rejstříku. O tom, že Holeček je pro Pernikářku, jen krátkou přestupní stanicí, se objevily informace už před několika měsíci. Jen krátce poté, co usedlost s přilehlými parcelami zbrojař koupil od skupiny Multiprojekt, v jejímž čele stojí bývalí pražští politici bratři Petr a Jan Hejmovi. Multiprojekt koupil Pernikářku v roce 2010 od Akademie věd České republiky za 75 milionů korun. Prý kvůli chybějícím penězům na rekonstrukci. Prodej usedlosti akademiky ale vyvolal pochybnosti a spekulace o tom, že na prodeji se Akademie věd domluvila s bratry Hejmovými již dlouho dopředu. V roce 2008 totiž vědecká instituce vyměnila s radnicí Prahy 6 svůj pozemek vedle Pernikářky za parcelu přímo pod usedlostí. Akademie věd tehdy argumentovala tím, že památkový objekt přestaví pro účely vědců. Jenže badatelská instituce si to po výměně parcel rychle rozmyslela a Pernikářku prodala. Z utržených peněz zaplatila zejména novou budovu Ústavu experimentální botaniky s moderními laboratořemi v areálu AV ČR v Lysolajích.

Projekt na Pernikářce počítá s rekonstrukcí usedlosti stejně jako s výstavbou několika desítek zcela nových bytů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»