Provozuje:
Juris Real Estate

Zámecký rybník v Lednici bude na sezonu znovu plný.

Po pěti měsících bez vody se zámecký rybník v Lednici na Břeclavsku opět pomalu plní vodou. Práce na jeho obnově za 100 milionů korun budou pokračovat na podzim, nyní musí ustoupit hnízdícím ptákům.

Zámecký rybník v Lednici bude na sezonu znovu plný.

autor. JURIS REAL, ČTK

Po pěti měsících bez vody se zámecký rybník v Lednici na Břeclavsku opět pomalu plní vodou. Práce na jeho obnově za 100 milionů korun budou pokračovat na podzim, nyní musí ustoupit hnízdícím ptákům.

ČTK to řekla kastelánka zámku Ivana Holásková. Správa zámku postup prací dozoruje.

Práce na úpravách rybníka zahrnují hlavně jeho odbahnění, tedy odtěžení sedimentů ze dna, rozšíření ostrovů a opevnění jejich břehů a opevnění břehů rybníka.

"Rozšíření a opevnění ostrovů je hotové, i většina prací na odbahnění. Zbývá odtěžit bahno pouze z poslední části rybníka, to je v plánu letos na podzim, až skončí hnízdění. Práce pak budou pokračovat také na zpevnění břehů rybníka," sdělila Holásková.

Správa zámku práce na rybníku dozoruje, investorem je obecně prospěšná společnost Biosférická rezervace Dolní Morava.

Na práce získala evropskou dotaci z Operačního programu Životní prostředí ve výši 90 milionů korun.

Zbylých 10 milionů korun, které tvoří povinnou spoluúčast, poskytl majitel břeclavského Alca plastu František Fabičovic.

Na rozšířených ostrovech hnízdí od března do října volavky a bukači. Nově vytvořené břehy za kamennými valy teď na jaře zarostou zelení a v dalších etapách prací je bude možné osadit rostlinami.

Potřebám ptáků bude v budoucnu přizpůsobeno i okolí ostrovů, kde bude upraven přechod mělkých a hlubších částí tak, aby mohly břehy zarůst rákosem, na některých místech budou také ponechány nebo se tam vrátí vyvrácené stromy, aby ptáci měli kde odpočívat.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»