Provozuje:
Juris Real Estate

Základem Energetické unie mají být i úspory energie.

Evropská komise dnes debatuje o podobě tzv. Energetické unie. Zástupci celoevropské iniciativy Renovate Europe Campaign (REC) vyzývají komisaře, aby budoucí podobu Energetické unie postavili na snižování spotřeby energie.

Základem Energetické unie mají být i úspory energie.

autor. JURIS REAL

Evropská komise dnes debatuje o podobě tzv. Energetické unie. Zástupci celoevropské iniciativy Renovate Europe Campaign (REC) vyzývají komisaře, aby budoucí podobu Energetické unie postavili na snižování spotřeby energie.

Šance pro budovy se k výzvě připojuje.

„Energetická účinnost je naším jediným a největším domácím zdrojem energie, jak uvedla Mezinárodní energetická agentura a také odvětví s nejvíce nevyužitým potenciálem. Tento čistý, levný zdroj energie může být dostupnými technologiemi během krátké doby využit kdekoliv po celé Europě,“ píše iniciativa REC v dopise adresovaném předsedovi Evropské komise Jean-Claude Junckerovi.

Výzvu podporuje i aliance Šance pro budovy sdružující více než 300 firem z oboru energeticky úsporného stavebnictví. „Energeticky úsporné stavebnictví dle našich propočtů vytvoří zhruba 35 tisíc pracovních míst a přinese jedno procento k růstu českého HDP ročně. Po roce 2020 pak tato opatření uspoří odběratelům, tedy domácnostem, firmám a institucím, minimálně 25 miliard ročně a pomohou také větší nezávislosti Česka na nejistých zahraničních dodávkách energie,“ uvedl ředitel aliance Šance pro budovy Petr Holub. Právě společný postup Evropy v jednání s největším dodavatelem plynu – Ruskem, je jedním z hlavních cílů plánované Energetické unie. Pojem „Energetické unie“, která je podporovaná jak vládami, tak odborníky kromě toho zahrnuje také otázky bezpečnosti a spolupráce mezi členskými státy uvnitř EU, má přinést lepší konkurenceschopnost, samostatnost a nová pracovní místa v oblasti energetiky.

Komise by měla diskutovat, jaká bude podoba jejich následného návrhu, který předloží Radě a Parlamentu. V pátek 6.2.2015 bude Energetická unie hlavním tématem konference v Rize, kterou za tímto účelem pořádá Lotyšské předsednictví EU. (http://europa.eu/newsroom/calendar/events/2015/02/06_energy_union_en.htm). Návrh pak Komise hodlá zveřejnit 25.2.2015. Renovation Europe Campaign (REC) je politická komunikační kampaň, která byla založena v roce 2011. Sdružuje firmy a sdružení, které jsou přesvědčeny o velkých výhodách energeticky úsporných renovací pro ekonomiku a společnost. Jejím cílem je snížit energetickou náročnost budov populace EU o 80% do roku 2050 ve srovnání s rokem 2005, zvýšit rychlost renovací v EU ze současné úrovně kolem 1% na 3% do roku 2020. V současné době (leden 2015) má 36 partnerských společností a sdružení a celkem 14 národních partnerů z 11 členských států. Národním partnerem je i asociace Šance pro budovy.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»