Provozuje:
Juris Real Estate

Zákazníci si nenechávají líbit rušení stavebních spoření.

Nízké úrokové sazby nejsou výhodné pro stavební spořitelny, jelikož prodražují služby, které jsou výhodné především pro klienty. Proto smlouvy jednostranně ruší.

Zákazníci si nenechávají líbit rušení stavebních spoření.

autor. JURIS REAL

Nízké úrokové sazby nejsou výhodné pro stavební spořitelny, jelikož prodražují služby, které jsou výhodné především pro klienty. Proto smlouvy jednostranně ruší.

Od roku 2004 jsou smlouvy ošetřené tím, že je možné jednostranně snížit úroky a přizpůsobit se tak nynějším tarifům. Pro stavební spořitelny však jsou problémem starší smlouvy u kterých snížit úroky nelze.

Spořitelny se tak uchýlily k radikálnímu kroku rušení smluv z jejich strany.

„S odvoláním na nový občanský zákoník jsme loni jednorázově vypověděli přibližně 15 tisíc smluv,“ potvrzuje Veronika Lucká Loosová, mluvčí Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS), která je lídrem tuzemského trhu.

Tento postup spořitelen se ale nelíbí klientům, kteří se postupům jednostranného rušení smluv začínají bránit. U soudu se začínají objevovat první žaloby, podle kterých jsou smluvní ujednání a všeobecné obchodní podmínky přednostní před občanským zákoníkem.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

V části ČR bude v noci na čtvrtek mráz.

Ten může poškodit kvetoucí stromy. Více»

O letošní úrodě ovoce rozhodnou následující dva týdny.

Čekají se noční mrazíky. Více»

Úpravami podmínek oddlužení by se poslanci měli zabývat až ve středu.

V projednávání sporného vládního návrhu na zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky budou poslanci pokračovat pravděpodobně ve středu místo původně plánovaného dneška. Více»

Výstavba nové tramvajové trati na Václavském nám. začne 29.6.

Stavba nové tramvajové trati v horní polovině pražského Václavského náměstí začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, tj. tři měsíce. Více»

Všechny články a aktuality »»