Provozuje:
Juris Real Estate

Zajímavá developerská výstavba v hlavním městě

Dnes o nových trendech v developingu

Zajímavá developerská výstavba v hlavním městě

autor. JURIS REAL

Dnes o nových trendech v developingu

Nové byty třeba v pivovaru - letos se v Praze postaví řada nových bytových domů, jejichž obyvatelé získají třeba unikátní výhled z okna nebo život v pivovaru.

Pražané si za poslední roky zvykli, že se jim město doslova mění před očima. Barevné moderní domy se stavějí na každém rohu a na periferiích vznikají celé nové městské čtvrti. Někde jsou lidé překvapeni, jak nová výstavba lokalitě pomohla, jinde zase rozzlobeně hrozí pěstí. Ačkoliv je trh s byty už více než dva roky v útlumu, developeři v Praze i letos postaví celou řadu bytových domů. Například ve Stodůlkách bude v prosinci dokončena stavba nejvyšší rezidenční budovy v Česku. Jsou to vlastně dvě věže netradičního zaobleného tvaru o jedenadvaceti patrech. Domov tu najde 282 rodin a získají unikátní výhled do okolí. Nezvyklé bydlení si budou moci lidé pořídit i v Lochkově o několik kilometrů jížněji. Na byty se tu přestavuje zdejší pivovar. Projekt Lochkov Lofts představuje zajímavé spojení historických budov s charakteristickými cihlovými komíny se soudobou architekturou. Další areál, tentokrát zcela nový, se dokončí letos na podzim ve Vysočanech. Trojice domů nesoucí jméno Harfa park vytvoří samostatný blok, který doplní již rozsáhlou moderní zástavbu na místě bývalé továrny ČKD. Uvnitř tohoto bloku má být nejen sportoviště a hřiště, ale také supermarket.

Žlutý už stojí, modrý ještě ne

Na kopci nad Vysočany se rozkládají Letňany, kde bude letos dokončena třetí etapa projektu Barevné Letňany. Nový sedmipatrový modrý dům doplní již stojící žlutý a červený. Tamní developer tu slibuje odpočinkový park s dětským hřištěm. Stavět se tedy bude, ačkoliv trochu skromněji, než tomu bylo v minulých letech. V Praze je v současnosti téměř šest set tisíc bytů a i letos toto číslo o pár tisíc naroste (Švec, P. Nové byty třeba v pivovaru. deník MF DNES-příloha Praha 2011, dne 4. 2. 2011, s. 3.).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Škodovka začala v Mladé Boleslavi s výrobu modernizovaného modelu Octavia.

Automobilka Škoda Auto začala v hlavním mladoboleslavském závodě s produkcí modernizovaného modelu Octavia. Model je vybavený umělou inteligencí, má novou generaci Matrix-LED světel a řidičům nabízí pokročilé asistenční systémy. Více»

Bydlení Domeq získalo jako první rez. budova v ČR certifikaci WELL Platinum.

Nejvyšší úrovní prestižní certifikace WELL zaměřené na zdravé bydlení se může pochlubit brněnský rezidenční projekt Domeq od developera CTP. Více»

Topná sezona je nejteplejší za více než 60 let.

Spotřeba tepla byla o 15 % nižší. Více»

Při nových vykopávkách v Pompejích byly objeveny udivující umělecké fresky.

Archeologové našli ve starověkých Pompejích impozantní banketní sál s černými stěnami a mytologickými motivy z trojské války. Více»

Vila Preciosa se stala kulturní památkou.

Karlovarská Vila Preciosa, která je součástí honosné vilové kolonie označované jako Westend, je památkově chráněná. Jde o druhou vyhlášenou kulturní památku v Karlovarském kraji v tomto roce. Více»

Všechny články a aktuality »»