Provozuje:
Juris Real Estate

Zájemci mohou zjistit aktuální polohu tramvají v metropoli.

Na webu pražského Dopravního podniku (DPP), Pražské integrované dopravy (PID) a idos.cz a v aplikaci Lítačka jsou pro veřejnost nově k dispozici informace o skutečném čase odjezdu tramvajových spojů z jednotlivých zastávek v Praze.

Zájemci mohou zjistit aktuální polohu tramvají v metropoli.

autor. JURIS REAL, ČTK

Na webu pražského Dopravního podniku (DPP), Pražské integrované dopravy (PID) a idos.cz a v aplikaci Lítačka jsou pro veřejnost nově k dispozici informace o skutečném čase odjezdu tramvajových spojů z jednotlivých zastávek v Praze.

Na webu mapa.pid.cz lze najít také aktuální polohy tramvají.

"Konečně budou moci Pražané pohodlně zjistit, jestli tramvaj, na kterou čekají, už jela, nebo teprve přijede. Informace o polohách dopravních prostředků a signál v metru patří mezi základy moderní MHD," konstatoval primátorův náměstek a předseda dozorčí rady DPP Adam Scheinherr (Praha Sobě). Informace o aktuálních odjezdech spojů jsou na webech DPP a PID po zadání požadované zastávky automaticky aktualizovány každých 30 vteřin. Data k tramvajovým spojům jsou podle ředitele Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy (ROPID) Petra Tomčíka otevřená. "Díky zapojení do systému otevřených dat PID může tyto informace využívat pro svoje aplikace každý, kdo o to projeví zájem," uvedl.

Online polohy tramvají pražské městské hromadné dopravy (MHD) mohou zájemci najít zatím na stránkách mapa.pid.cz. V mapových podkladech na dalších webech a ve vyhledávačích spojení se podle DPP postupně objeví v následujících dnech.

Zájemci tak zjistí, kdy z požadované zastávky skutečně odjíždí nejbližší tramvajový spoj, jaké je jeho aktuální zpoždění nebo kterou zastávkou tramvaj projela naposledy.

Údaje o skutečných odjezdech autobusů DPP ze zastávek jsou k dispozici od začátku roku 2020. Při modernizaci MHD také DPP zajišťuje pokrytí stanic metra vysokorychlostním mobilním signálem LTE. S pokrýváním metra LTE signálem začalo konsorcium mobilních operátorů po dohodě s DPP v roce 2018.

Na pokrytí se podílí všichni tři operátoři, tedy O2, T-Mobile a Vodafone, a s nimi firma CETIN. Nyní je podle Scheinherra signál ve 36 ze 61 stanic pražské podzemní dráhy. Ve všech stanicích metra by měl signál být do začátku roku 2022, dodal a uzavřel.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»