Provozuje:
Juris Real Estate

Zájem o pražské panelové byty během pěti let výrazně vzrostl.

Na dračku pak jdou ale hlavně sídlištní garáže.

Zájem o pražské panelové byty během pěti let výrazně vzrostl.

autor. JURIS REAL

Na dračku pak jdou ale hlavně sídlištní garáže.

Zájemců o koupi panelového bytu v Praze přibývá, o jeden byt licituje v dražební síni až deset lidí. Což je mnohem více, než tomu bylo před pěti lety. Vyplývá to z poznatků společnosti Naxos, jednoho z historicky největších dražebníků v zemi.

Ten realizuje již pět let dražby z majetku Pražského stavebního bytového družstva, které se ocitlo v roce 2009 v insolvenci a v portfoliu mělo několik stovek nemovitostí hlavně v pražských Stodůlkách, Butovicích a Řepích, přičemž ale drtivá většina jednotek byla družstevníkům převedena po doplacení anuity.

V současné době se při licitacích nemovitostí dosahuje v průměru o třetinu vyšší ceny dosažené vydražením, než je nejnižší podání.

A např. byt 4+1 na butovickém sídlišti, jehož vyvolávací cena byla 2 320 000 korun, se nakonec vydražil za 3 010 000 Kč.

Největší zájem je ale o dražby garáží na pražských sídlištích.

Cena dosažená vydražením je u nich zhruba o 34 procent vyšší než ta, kterou stanovil znalecký posudek. A u jedné takové garáže ve Stodůlkách se během nedávné dražby vyšplhala tato cena z 210 000 až na 350 000 korun. „ Jedním z důvodů je to, že Pražané chtějí mít svá auta v bezpečí před zloději. Nebo si z garáže chtějí udělat malou provozovnu, která jim pak vydělává peníze. Dražby garáží jsou z pohledu licitátora plné napětí. „Zvláště když se licituje o poslední garáž, která se ten den draží, jde cena rychle nahoru,“ říká Libor Nevšímal, obchodní ředitel společnosti Naxos, která se zabývá hlavně prodejem velkých komerčních nemovitostí a kromě dalších připravuje dražby mrazíren v Hlinsku a Lázní Chrastava na Liberecku.

„Zájem o byty a garáže byl po celou dobu pěti let, ale v poslední době vzrostl mimo jiné v souvislosti s klesající mírou hypoték,“ dodává Libor Nevšímal. Od roku 2010 Naxos již úspěšně vydražil desítky nemovitosti z fondu Pražského stavebního bytového družstva a desítky dalších bytů a garáží do dražeb připravuje. Licitovat se o ně bude také 20. května a 3. června v pražské aukční síni Sacre Coeur.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»