Provozuje:
Juris Real Estate

Za nového systému náhrad prý skončí polovina saun a wellness.

Za nového systému náhrad, bez programu COVID nájemné, do několika měsíců skončí více než polovina provozovatelů saun a wellness, oznámilo jejich sdružení.

Za nového systému náhrad prý skončí polovina saun a wellness.

autor. JURIS REAL, ČTK

Za nového systému náhrad, bez programu COVID nájemné, do několika měsíců skončí více než polovina provozovatelů saun a wellness, oznámilo jejich sdružení.

Za přísných hygienických a bezpečnostních pravidel s využitím antigenního testování proto žádá vládu o otevření provozů. Sdružení wellness a saunových center to dnes uvedlo v tiskové zprávě zaslané ČTK. Vláda minulý týden schválila nový systém kompenzací, který má nahradit většinu dosavadních specifických programů, jako je COVID nájemné, COVID ubytování či COVID sport. Podnikatelé, kteří zaznamenali propad tržeb aspoň o 50 procent, by měli dostat příspěvek 500 korun na den za každého zaměstnance. Tuto formu podpory ale kritizují profesní organizace. Podle Asociace hotelů a restaurací ČR se tak dosavadní pomoc uzavřeným provozům sníží až o 75 procent.

"Při nově navrženém systému přijde síť saunových center Infinit o další milion a půl, už tak ztrácíme po odečtení kompenzací každý měsíc čtyři miliony Kč," konstatoval sítě a jednatel Sdružení wellness a saunových center Vlastislav Novotný. Stát by podle něj měl kompenzovat alespoň náklady provozovatelů, nebo začít protiepidemická opatření rozumně rozvolňovat. V saunových centrech se podle sdružení uskutečnilo minimum nákaz koronavirem. Otevření by mohlo fungovat tak, že by se lidé museli prokázat negativním antigenním testem, ne starším než 72 hodin. Důležité přitom podle sdružení je, aby antigenní testování měli lidé i nadále zdarma.

"Největším problémem wellness center je, že nemohou mít ani výdejní okénko jako restaurace či možnost služebního ubytování. Sauny, bazény a wellness provozy, které se běžně starají o pohodu a zdraví lidí, tak skomírají nad bankrotem a vůbec nic pro zdraví lidí nemohou podniknout," informovalo sdružení. Sauny, wellness centra, vnitřní bazény nebo posilovny patří k nejdéle uzavřeným provozům. Kvůli druhé vlně pandemie jim vláda fungování zakázala od 9. října. Krátce mohly otevřít v prosinci. Z důvodu špatné epidemiologické situaci jim stále není provoz umožněn.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»