Provozuje:
Juris Real Estate

Z režimu DPI odešlo od firmy ČEZ už 90 pct klientů.

Z režimu dodavatele poslední instance (DPI) u energetické společnosti ČEZ již odešlo více než 90 procent z původních 376.000 klientů, kteří se do záchranného režimu dostali po ukončení dodávek energií skupinou Bohemia Energy.

Z režimu DPI odešlo od firmy ČEZ už 90 pct klientů.

autor. JURIS REAL, ČTK

Z režimu dodavatele poslední instance (DPI) u energetické společnosti ČEZ již odešlo více než 90 procent z původních 376.000 klientů, kteří se do záchranného režimu dostali po ukončení dodávek energií skupinou Bohemia Energy.

V režimu DPI u ČEZ tak nyní zůstává asi 37.000 klientů, informoval ČEZ v tiskové zprávě. Nového dodavatele si musí hledat na 900.000 bývalých klientů Bohemia Energy.

Většina zákazníků odcházejících z DPI si vybrala produkty ČEZ, ale řada odešla i k jiným dodavatelům.

Odběratele, kteří zatím stále zůstávají v režimu DPI, kontaktuje ČEZ Prodej aktivně nejen poštou, ale také prostřednictvím SMS zpráv, e-mailů, sociálních sítí a webových stránek.

Zájemci o standardní smlouvu s ČEZ mohou využít síť více než 80 zákaznických center a poboček smluvních partnerů jako Česká Pošta, dedikovanou bezplatnou DPI linku 800 111 700, nebo uzavřít smlouvu kompletně on-line z pohodlí domova na www.cez.cz/cs/dpi.

"K ČEZ Prodej jako k dodavateli poslední instance spadlo téměř 60 procent všech odběratelů elektřiny, jimž původní dodavatelé náhle na podzim ukončili smlouvu. Během dvou měsíců se nám ale podařilo devět z deseti lidí převést na standardní produkt, který je oproti režimu DPI výrazně výhodnější. Většina těchto zákazníků odcházejících z DPI se rozhodla zůstat u nás a my jsme za to rádi. Velký dík patří především našim zaměstnancům za enormní nasazení. V nastaveném tempu pokračujeme dál a denně převádíme další tisíce zákazníků," řekl generální ředitel ČEZ prodej Tomáš Kadlec.

Bohemia Energy podle ČEZ nepředala databázi zákazníků v dobrém stavu. Kontakty nebyly řadu let aktualizovány.

"Takže se nám na začátku vrátilo téměř 10.000 dopisů. Zákazníky jsme tak začali dohledávat sami. Spustili jsme kampaň na sociálních sítích, vytvořili formulář pro aktualizaci kontaktů na webu, začali jsme posílat SMS zprávy nebo emaily. Počet zákazníků, které se nám nepodařilo kontaktovat, se tak snížil na zhruba 1600. V informační kampani pokračujeme a doufáme, že se ten počet bude dál rychle snižovat," sdělil ČTK mluvčí ČEZ Roman Gazdík.

Ceníky v režimu DPI jsou méně výhodné než u standardních produktů, protože dodavatelé musejí pro zákazníky elektřinu či plyn nakupovat jednorázově každý měsíc.

V současné době jsou navíc ceny energií na velkoobchodním trhu velmi vysoko a kvůli topné sezoně je vyšší i spotřeba domácností.

Přechod na běžnou smlouvu proto doporučují nejen dodavatelé, ale i Energetický regulační úřad či ministerstvo průmyslu a obchodu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»