Provozuje:
Juris Real Estate

Výstavba bytů v Královéhradeckém kraji roste.

Ta je nejvyšší od roku 2009.

Výstavba bytů v Královéhradeckém kraji roste.

autor. JURIS REAL

Ta je nejvyšší od roku 2009.

Výstavba bytů v Královéhradeckém kraji v letošním prvním pololetí meziročně vzrostla o šest procent, a to díky stavbám rodinných domů.

Investoři za leden až červen zahájili stavbu 800 bytů, zatímco loni ve stejném období rozestavěli 755 bytů.

Více bytů než letos se začalo stavět naposledy v prvním pololetí 2009, kdy investoři rozestavěli 1 034 bytů.

Toto zjištění vyplývá z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V celé ČR počet zahájených staveb bytů do konce června stoupl o deset procent na 16 556.

Nejčastěji investoři ve jmenovaném kraji v prvním pololetí zahajovali stavby rodinných domků, jejichž počet vzrostl o 21 procent na 491.

Naopak u bytových domů statistici zaznamenali snížení nové výstavby na 142 bytů z loňských 211 bytů. Ani jeden byt se nezačal stavět v domovech pro seniory.

Počet dokončených bytů v Královéhradeckém kraji v prvním pololetí meziročně vzrostl o 16,5 procenta na 550 bytů proti 472 bytům ve stejném období loni.

Výsledky počtu dokončovaných bytů s jistým zpožděním jednoho až dvou let přibližně kopírují čísla zahajovaných staveb bytů. V celé ČR bylo za leden až červen dokončeno 14 913 bytů, meziročně o 16,6 procenta více.

Za celý loňský rok výstavba bytů v kraji meziročně vzrostla o deset procent na 1 428 zahájených bytů a zvýšila se druhý rok po sobě.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»