Provozuje:
Juris Real Estate

Vyhlídky českého hospodářství pro rok 2009

V dnešní aktualitě přinášíme výhledy české ekonomiky pro rok 2009, a to u růstu HDP, míry inflace a míry nezaměstnanosti.

Vyhlídky českého hospodářství pro rok 2009

V dnešní aktualitě přinášíme výhledy české ekonomiky pro rok 2009, a to u růstu HDP, míry inflace a míry nezaměstnanosti.

autor. JURIS REAL

Růst HDP

Česká ekonomika by si měla v příštím roce udržet růst, a to na rozdíl např. od Německa. Hrubý domácí produkt by již neměl sice růst šestiprocentním tempem jako v předchozích třech letech, spíše by se měl pohybovat kolem dvou až tří %.

Míra inflace

Analytici pro příští rok očekávají, že inflace by mohla klesnout z letošních více než šesti % pod tři. Pod vlivem stagnující národohospodářské aktivity a vysokého základu v meziroční komparaci by měla inflace slábnout i v nadcházejících měsících.

V prosinci by tak mohla klesnout už ke čtyřem %, v lednu pak pod tři %. Spolu s prosincovým očekávaným půlprocentním snížením by se tak základní sazba České národní banky mohla dostat až na 1, 5 %.

Míra nezaměstnanosti

Míra nezaměstnanosti by měla růst i v příštích měsících. V meziroční komparaci však jen pomalým tempem. Pro celý příští rok se očekává průměrná míra nezaměstnanosti kolem 6,3 %.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru