Provozuje:
Juris Real Estate

Vyhlášky UZSC budou nově zveřejňovány v elektronické sbírce.

Vyhlášky a nařízení obcí a krajů budou od začátku tohoto roku zveřejňovány v centrální elektronické podobě. Smyslem je zajistit lepší informovanost občanů o právních předpisech, které vydávají jednotlivé obce a kraje.

Vyhlášky UZSC budou nově zveřejňovány v elektronické sbírce.

autor. JURIS REAL, Advokátní deník

Vyhlášky a nařízení obcí a krajů budou od začátku tohoto roku zveřejňovány v centrální elektronické podobě. Smyslem je zajistit lepší informovanost občanů o právních předpisech, které vydávají jednotlivé obce a kraje.

Sbírku právních předpisů územních samosprávných celků a některých správních úřadů bude provozovat Ministerstvo vnitra.

Do konce loňského roku měly obce povinnost vyhlašovat své právní předpisy vyvěšením na úřední desce obecního úřadu po dobu 15 dnů, kraje ve Věstníku právních předpisů kraje a Praha ve Sbírce právních předpisů hlavního města Prahy.

Zákon č. 35/2021 Sb., o Sbírce právních předpisů územních samosprávných celků a některých správních úřadů, byl přijat proto, že obce a kraje podle Ministerstva vnitra často nedodržovaly povinnost publikovat vyhlášky a nařízení i na svých webech.

Třetina obcí prý navíc neplnila povinnost informovat o vyhláškách Ministerstvo vnitra. Část senátorů zákon napadla u Ústavního soudu, viděla v něm zásah do pravomocí místních samospráv. Ústavní soud ale jejich stížnost zamítl.

Ve Sbírce právních předpisů se budou objevovat vyhlášky a nařízení, které kraje a obce přijmou letošní rok a v dalších letech. Na doplnění starších předpisů do sbírky mají tři roky.

Vyjma vyhlášek a nařízení obcí a krajů bude sbírka obsahovat například usnesení o krajských referendech, seznam chráněných území, počty členů zastupitelstev či rozhodnutí Ústavního soudu týkající se právních předpisů samospráv.

Předpisy, které nemají celostátní působnost a nedostanou se do Sbírky zákonů, budou muset ve Sbírce právních předpisů zveřejňovat také některá ministerstva či správní úřady.

Lidé by v ní měli nalézt např. i nařízení hygienické stanice, veterinární správy či agentury ochrany přírody.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Registr zastupování je plný rozporů.

Ministerstvo vnitra chtělo odložit účinnost. Více»

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Všechny články a aktuality »»