Provozuje:
Juris Real Estate

Vyhlášení nových opatření nezpůsobilo náhlý zájem Čechů o nákup potravin.

Pouze některé řetězce ve středu zaznamenaly mírný nárůst prodejů. Platná nařízení ani nezasáhla do fungování hypermarketů, které nabízejí i další nepotravinové zboží. Tato zjištění vyplývá z ankety ČTK mezi zástupci obchodních sítí.

Vyhlášení nových opatření nezpůsobilo náhlý zájem Čechů o nákup potravin.

autor. JURIS REAL, ČTK

Pouze některé řetězce ve středu zaznamenaly mírný nárůst prodejů. Platná nařízení ani nezasáhla do fungování hypermarketů, které nabízejí i další nepotravinové zboží. Tato zjištění vyplývá z ankety ČTK mezi zástupci obchodních sítí.

Vláda ve středu rozhodla o zákazu maloobchodního prodeje. Výjimku představují potraviny, drogerie či lékárny. Uzavřené musely zůstat obchody s oděvy, obuví nebo sportovním vybavením. Občané se v současnosti již nemají potřebu předzásobovat, jak tomu bylo na jaře. Např. Kaufland podle své mluvčí Renaty Maierl nezaznamenal v zákaznickém chování v posledních dnech žádné výkyvy. "Vnímáme pouze zvýšení objemu nákupního košíku. Zájem existuje hlavně o čerstvé zboží, jako je maso, ovoce a zelenina, v souvislosti s uzavřením škol a bezpochyby také restaurací. Všechny naše prodejny jsou pravidelně zásobovány a zboží je dostatek," uvedla. Nepotravinové produkty podle ní tvoří menší část sortimentu a zákazníkům jsou i nadále dostupné.

Prodejny Albert aktuálně sledují podle svého ředitele komunikace Jiřího Marečka mírně zvýšenou poptávku po čerstvých a trvanlivých potravinách. Zájem podle něj ale odpovídá aktuální situaci. Ani Albert nepřistoupil k úpravě prodejní plochy a veškerý nepotravinový sortiment nabízí dál bez omezení. Stejně se zachovalo i Tesco.

"Všechny naše obchody fungují stejně jako doposud, po konzultaci Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a ministerstva zdravotnictví jsme mohli ponechat v provozu všechna oddělení," informoval mluvčí společnosti Václav Koukolíček.

Více zákazníků přišlo ve středu odpoledne nakoupit do hypermarketů Globus. Mírný nárůst prodejů zaznamenaly podle jejich mluvčí Lutfii Volfové napříč kategorií potravin.

Lidé si domů odnášeli především čerstvé potraviny, ovoce, zeleninu, maso, pečivo, čerstvá hotová jídla, více kupovali i drogerii a další nepotravinové zboží.

"Všechny Fashion store a Klenoty, které nejsou součástí prodejní plochy hypermarketů jsme uzavřeli. Nicméně ostatní sortimenty, které součástí prodejních ploch hypermarketů jsou, zůstanou otevřeny. Na vrácené oblečení a obuv se pak vztahuje pravidlo 24 hodinové karantény," doplnila Volfová.

Řetězce i nadále dodržují vysoké bezpečnostní a hygienické standardy. Albert podle Marečka každý měsíc investuje desítky milionů korun do ochranných prostředků a sanitací. Globus denně spotřebuje asi 75 litrů dezinfekce.

Za měsíc se její spotřeba podle Volfové pohybuje okolo čtvrt hektolitru a její hodnota je čtvrt milionu korun. V Globusu fungují dezinfekční týmy, které pravidelně dezinfikují nákupní vozíky, kliky, madla nebo dveře, nákupní skenery čistí po každém nákupu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»