Provozuje:
Juris Real Estate

Vlastník Bohemia Energy se prý pokusil převést nemovitosti.

Majitel společnosti Bohemia Energy Jiří Písařík s manželkou Hanou se pokusili přesunout některé své reality v hodnotě stovek milionů korun na virtuální firmy, uvedli v tiskové zprávě Piráti.

Vlastník Bohemia Energy se prý pokusil převést nemovitosti.

autor. JURIS REAL, ČTK, Blesk.cz

Majitel společnosti Bohemia Energy Jiří Písařík s manželkou Hanou se pokusili přesunout některé své reality v hodnotě stovek milionů korun na virtuální firmy, uvedli v tiskové zprávě Piráti.

Městský soud v Praze podle nich předběžným opatřením před několika dny některým převodům zabránil.

Pirátský analytický tým sepsal přehled dalšího majetku, u kterého by mohly převody hrozit, a zaslal ho pražské vrchní státní zástupkyni Lence Bradáčové.

Kvůli převodům by mohly být ohrožené možné kompenzace klientům Bohemia Energy, upozornili Piráti. Bohemia Energy na dotaz ČTK k převodům majetku neodpověděla.

Písaříkovi se podle Pirátů pokusili přesunout své nemovitosti v hodnotě stovek milionů korun na virtuální firmy. Např. 18. října se Písařík pokusil převést budovy a byty na pražském Smíchově na společnost Cloud Company, která sídlí na stejné adrese jako takřka 4 000 dalších společností.

"Jednatel této společnosti rovněž figuroval ve 4 500 dalších podnicích. Stejným způsobem postupoval Jiří Písařík při převodu svých budov a pozemků v pražských Nuslích na společnosti Bright Color. Opět se jednalo o virtuální společnost," sdělili Piráti.

Transakce podle Pirátů 26. října dočasně zablokoval Městský soud v Praze. Mluvčí soudu Adam Wenig ČTK konstatoval, že otázky na předběžné opatření směřují k okolnostem, které jsou obsahem spisu. Právo nahlížet do spisu pak mají zejména účastníci řízení, doplnil.

"V dané věci tedy není možné poskytnout žádné informace," řekl.

Pirátský analytik Janusz Konieczny jednání označuje za účelové převádění majetku. "Poškození zákazníci Bohemia Energy nepochybně mohou mít nárok na kompenzaci a je naší povinnosti bránit jejich práva," informoval v tiskové zprávě.

Kriminalisté podle něj musí podrobně sledovat další snahy o účelové převádění majetku.

"Analytický tým Pirátů zmapoval rovněž téměř 100 pohledávek Bohemia Energy a všechna zjištění jsem v dopise zaslal Vrchnímu státnímu zastupitelství," doplnil Konieczny. Soupis obsahuje i informace o dalším majetku.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»