Provozuje:
Juris Real Estate

Vláda prý při řešení pandemie dělá snadné kroky, těžkým se vyhýbá.

Vláda podle předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského dělá při řešení pandemie snadné a pohodlné kroky, těm těžkým se vyhýbá. Poukázal např. na to, že vláda byla ochotna uzavřít školy, továrny ale nechala otevřené.

Vláda prý při řešení pandemie dělá snadné kroky, těžkým se vyhýbá.

autor. JURIS REAL, ČTK

Vláda podle předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského dělá při řešení pandemie snadné a pohodlné kroky, těm těžkým se vyhýbá. Poukázal např. na to, že vláda byla ochotna uzavřít školy, továrny ale nechala otevřené.

JUDr. Rychetský to uvedl v rozhovoru televizi Prima a CNN Prima NEWS. Ten přitom nechtěl hodnotit, zda přijatá opatření na potlačení pandemie byla namístě. "Ale výsledek hodnotit mohu a ten je tristní," poznamenal.

Poukázal právě na další země, kterým se daří situaci zvládat mnohem lépe. Vláda se podle jeho mínění nachází již rok v situaci, kdy se střetávají dvě hodnoty, a to ochrana veřejného zdraví na jedné straně a na druhé ochrana svobod, jako je např. svoboda pohybu či shromažďování.

Dr. Rychetský taktéž podotkl, že o svobody jsou lidé více než rok připraveni, ale veřejné zdraví se nezlepšilo.

Poznamenal, že se vláda u některých opatření ukvapila, např. u zákazu bohoslužeb. Zákaz zpěvu označil za komický, za lapsus považuje i zákaz nákupu nápoje u okénka. "To neposílí důvěru ve vládu," doplnil. Je rád, že se již podobné chyby neopakují.

Řekl, že podle jeho subjektivního pocitu vláda dělá kroky, které jsou lehké a pohodlné, těm těžkým se ale vyhýbá. Poukázal na to, že například zavřela školy, továrny si ale uzavřít nedovolila, Rychetský se podivil nad udávaným důvodem, že by se pozastavil růst HDP. Hlavní podle něj má být ochrana života. Obavy lidí o ztrátu svobod bere vážně, získat svobodu není jednoduché. "Když se to podaří, tak mají lidé pocit, že je to samozřejmost, až když o ni přijdou, tak v ten okamžik začnou litovat. Já si myslím, že mají pravdu ti moji kolegové, kteří začínají mít strach, že se svoboda vytrácí,“ konstatoval.

Rychetský nevyloučil, že s protipandemickými opatřeními bude muset česká společnost žít až do podzimu nebo do konce roku.

Zdůraznil, že on sám důsledně dodržuje všechna opatření, i když o nich třeba pochybuje. "To je minimum, co my občané můžeme dělat," sdělil.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»