Provozuje:
Juris Real Estate

Vláda ČR snad konečně projedná zákon o sociálním bydlení.

Zákon o sociálním bydlení již měl platit od ledna letošního roku. Jenže na stůl se zákonodárcům dostane až teď v březnu.

Vláda ČR snad konečně projedná zákon o sociálním bydlení.

autor. JURIS REAL

Zákon o sociálním bydlení již měl platit od ledna letošního roku. Jenže na stůl se zákonodárcům dostane až teď v březnu.

Ministryně práce Michaela Marksová se s ministerstvem pro místní rozvoj nedokáže shodnout na cílové skupině.

Podle ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové (ČSSD) musí být skupina, které má zákon pomoci, co nejširší. Jenže postoj ministerstva pro místní rozvoj, vedeného Karlou Šlechtovou (ANO), které má na zákonu spolupracovat, je jiný. „Trváme na tom, že cílová skupina musí být velká, to znamená senioři, rodiny s dětmi, děti z dětských domovů, zdravotně postižení. Ministerstvo pro místní rozvoj chce ale cílit na ty úplně nejchudší. Na tom se nikdy nedohodneme,“ říká Marksová, která zákon předloží v březnu vládě.

Zákon by mohl platit od příštího roku. Předmětem sporu je hlavně to, co mají všichni povinně platit z daní a co lze získat z dotačních programů. Naopak se obě ženy shodují na tom, že je třeba, aby stát měl větší kontrolu nad tím, kam posílá dávky na bydlení „Sociální bydlení má být podle KDU-ČSL nouzovým řešením pro ty nejohroženější skupiny obyvatel, nikoliv univerzálním všelékem,“ vysvětluje lidovec Pavel Bělobrádek, čímž se kloní k postoji Šlechtové.

Ministryni práce nejvíc vadí to, že část státních peněz mizí v nevyhovujících ubytovnách.

„Proč by stát měl posílat své peníze do takových hrůz?“ ptá se Marksová. Už si prosadila změnu ve vyplácení jedné ze dvou dávek, doplatku na bydlení, který ještě před nedávnem končil v kapsách majitelů ubytoven. Marksové se podařilo tok peněz do ubytoven přiškrtit.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»