Provozuje:
Juris Real Estate

Většina pohostinství otevře okamžitě, kdy jim to vláda umožní.

Většina, 87 procent restaurací a hostinců otevřou, v den, kdy jim to umožní vládní rozhodnutí. Toto zjištění vyplývá z průzkumu v 8 200 zařízeních, který provedl Plzeňský Prazdroj.

Většina pohostinství otevře okamžitě, kdy jim to vláda umožní.

autor. JURIS REAL, ČTK

Většina, 87 procent restaurací a hostinců otevřou, v den, kdy jim to umožní vládní rozhodnutí. Toto zjištění vyplývá z průzkumu v 8 200 zařízeních, který provedl Plzeňský Prazdroj.

Zhruba 11 procent chce otevření odložit na období, kdy budou moci nabízet služby bez omezení, řekl ČTK mluvčí největšího českého pivovaru Zdeněk Kovář. Pouze dvě procenta hospod, obdobně jako po jarní vlně covidu, už zůstanou zavřené. Hospodští už se na restart podnikání připravují. Velká část využila uzavření k úpravám interiérů a přípravě novinek. O termínu pro restart ale není stále definitivně rozhodnuto.

"Z rozhovorů s nimi cítíme velké odhodlání znovu nastartovat byznys a sloužit hostům," řekl obchodní ředitel Prazdroje Tomáš Mráz. Potvrdil to např. Simon Balonek z pražské restaurace U Kruhu. "Těším se na otevření víc než na Vánoce. A od lidí, kteří k nám chodí pro pivo do výdejního okénka, vím, že oni se těší snad více než my," řekl. Podobně reagovala Yvona Schulzová z restaurace Aura v Ostravě. "Naši hosté si již předběžně dělají rezervace na prosinec, byť vědí, že ještě není definitivně stanovené datum otevření," uvedla. Martinu Kružíkovi z restaurace Tusto Titanium v Brně chybí nejvíce kontakt s lidmi. Restaurace a hospody už mají podle Mráze přichystané interiéry tak, aby vyhověly vládním pravidlům, která nařizují při třetím protiepidemickém stupni polovinu možné kapacity hostů a nejvíce čtyři lidi u jednoho stolu.

"Do hlavní jídelní části jsme přemístili menší stoly pro dva lidi. Z jarní zkušenosti víme, že lidé měli obavy si sedat ve větším počtu," informoval Jan Větrovský z Patronky U Větráka v Losiné u Plzně.

Hospody a restaurace mají podle Kováře připravené dezinfekce u vchodů i na toaletách, pravidelně budou ošetřovat stoly a dezinfikovat interiéry, důkladně budou čistit sklo, nádobí i technologie.

Finální čistění pivních trubek provedou před otevřením, aby pivní vedení bylo v nejlepší kondici a zákazníci dostali čerstvé pivo, konstatoval.

"Měli jsme prostor přemýšlet nad obměnou menu, abychom hosty překvapili," sdělil Kružík. Novinky a gastronomické akce v novém roce chystají i pivnice U Kruhu a Aura. Hostinští se ale obávají další vlny pandemie.

"Snažíme se zefektivnit naši činnost a provoz tak, abychom se ekonomicky připravili na případný další nápor korony," uzavřel Kružík.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»