Provozuje:
Juris Real Estate

Většina Pražáků není spokojena se svým bydlením.

Skoro polovina z 1002 dotázaných Pražanů není spokojena se svým bydlením. Toto zjištění vyplynulo z průzkumu, který si nechala zpracovat developerská společnost Finep. Až šedesát procent účastníků ankety by se chtělo přestěhovat.

Většina Pražáků není spokojena se svým bydlením.

autor. JURIS REAL

Skoro polovina z 1002 dotázaných Pražanů není spokojena se svým bydlením. Toto zjištění vyplynulo z průzkumu, který si nechala zpracovat developerská společnost Finep. Až šedesát procent účastníků ankety by se chtělo přestěhovat.

"Pražané by rádi opustili stárnoucí panelové domy a přestěhovali se do komfortních novostaveb. O změnu se však ani nepokusí, neboť se obávají, že na ni nemají," přiblížil výsledky sociologického výzkumu generální ředitel Finepu Tomáš Pardubický s tím, že v metropoli je sice dost bytů, avšak mnoho z nich nesplňuje očekávání populace, co se kvality týče.

Zásadní roli při hodnocení kvality bydlení hraje lokalita, ta je důležitá pro 78, 9 procenta dotázaných. Velikost bytu hraje roli pro 63, 4 procenta spotřebitelů, kvalita a zpracování bytu či stavby jsou podstatné pro 50, 7 procenta. Podle vybavení bytu kvalitu hodnotí necelých 40 procent. "To jednoznačně ukazuje, že v trendech se přibližujeme západoevropským státům, kde je zcela běžné investovat do nemovitostí, které jsou na tzv. dobré adrese," uvedl dále Pardubický. Anketa ukázala, že si lidé raději koupí menší byt v lepší lokalitě, než aby investovali stejné peníze do většího bytu v místě s horší pověstí nebo občanskou vybaveností.

Více než polovina obyvatel hlavního města bydlí se svými partnery, necelých 20 procent obývá byt s rodiči, 14 procent seniorů bydlí u svých dětí. Podle Pardubského právě domy specializované na seniory mohou být v následujících letech potenciálem pro rozvoj.

"Počet speciálně upravených domů či bytů je v Praze nedostatečný, stejně jako není dořešen celý systém péče o seniory v hlavním městě," myslí si (s využitím bez autora. Většina Pražanů není spokojena se svým bydlením, chce změnu. deník Právo-příloha Praha - Střední Čechy, dne 9. 11. 2013, s. 13.).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»