Provozuje:
Juris Real Estate

Velkolepá revitalizace komerčních prostor ve Zlíně

Budova 64/1 v areálu Svitu ve Zlíně totiž změnila vlastníka.

Velkolepá revitalizace komerčních prostor ve Zlíně

autor. JURIS REAL

Budova 64/1 v areálu Svitu ve Zlíně totiž změnila vlastníka.

Skupina CREAM plánuje obří investici ve výši 300 mil Kč do revitalizace budovy 64 a pokračuje tak v urbanistické regeneraci svitovského areálu a otevírání továrny lidem.

Skupina CREAM ohlašuje úspěšnou akvizici budovy 64/1, kterou nedávno zakoupila od společnosti EUREST, a plánované spojení s budovou 64/2. Sloučením obou budov v jeden projekt „In-House 64 Zlín“ vznikne jeden z největších projektů urbanistické regenerace ve svitovském areálu. Skupina CREAM plánuje v rámci přeměny budovy 64 investici okolo 300 mil. Kč. „Naším cílem je dále revitalizovat areál továrny. Zvláště v centrální části, která je zatím zanedbaná, ale věříme, že se nám povede podobné zušlechtění jako ve východní části areálu,“ říká Ing. Martin Jarolím, generální ředitel skupiny CREAM a pokračuje; „Otevření továrny lidem je naší prioritou, je však důležité také spolupracovat s městem, které vlastní okolní komunikace. Bez investice do infrastruktury bude revitalizace poloviční.“

Regenerace budovy 64 plánuje nabídnout k dispozici okolo 20 000 m2 pronajímatelných ploch, z toho okolo 5 000 m2 tvoří obchodní plochy. Podle Roberta Jaška, mluvčího skupiny CREAM, již nyní probíhá rekonstrukce severní části přízemí budovy. Vzniknou tak obchodní plochy, které brzy budou sloužit svým nájemcům a jejich klientům. V přízemí budovy vzniká velkoprodejna s elektromateriálem společnosti ELFETEX a showroom společnosti GIENGER, která na ploše 820 m2 představí svým klientům nejnovější koupelnové trendy a jiné produkty ze svého portfolia. V jižní části přízemí se plánuje zachování restauračního provozu, případně potraviny.

Zbytek budovy budou tvořit kancelářské prostory s důrazem na podporu nových nápadů a myšlenek. „Cílem je nabídnout mladým firmám kvalitní zázemí za dobrou cenu a podpořit je tak v růstu,“ upřesňuje M. Jarolím; „Je důležité nabídnout takovou cenu, která bude pro začínající firmy atraktivní a zároveň jim poskytnout servis a kvalitu 21. století.“ Cena bude začínat na 950 Kč za metr čtvereční a rok.

Budova prochází kompletní rekonstrukcí.

In-House 64 – Zlín projde postupnou kompletní rekonstrukcí. Plánuje se zateplení fasády a oken, tak aby budova byla energeticky efektivní, vnitřní dispozice nabídnou nové kanceláře jak v děleném uspořádání, tak i v halovém návrhu. Počítá se také s individuálními požadavky budoucích klientů, kterým naši architekti připraví dispoziční řešení dle jejich představ.

Společné prostory jako jsou koridory, vstupní hala nebo výtahy budou rovněž rekonstruovány tak, aby vyhovovaly současným normám a vysokým nárokům nájemců. Součástí revitalizace je také venkovní plocha u budovy, která nabídne okolo 150 parkovacích míst, jež budou určeny pro nájemce a jejich klienty.

Veškeré služby na dosah

Areál bývalého podniku Svit a Baťových továren prochází postupnou rekonstrukcí. Spojením sil privátního kapitálu a státní správy dochází k unikátní urbanistické regeneraci továrních ploch v živé centrum města.

Postupně se do tohoto „nového centra Zlína“ přestěhovaly mnohé krajské instituce, pošta, banky, obchody, úspěšné a také začínající firmy, lidé začínají objevovat loftové bydlení, chodí zde za sportem.

Jako v New Yorku …

Velikost přeměny továrního komplexu v atraktivní místo pro práci a život je srovnatelná s úspěšnými regeneracemi „brownfieldů“ jak je známe z New Yorku, Londýna, Berlína nebo Prahy. Co se týče českého měřítka, jedná se o jednu z největších přeměn továrních areálů na území České republiky.

„Během rekonstrukce, ale i díky podpoře nových začínajících firem, prostřednictvím budovy In-House 64 – Zlín, také vzniknou ve Zlíně nová pracovní místa a příležitosti,“ doplňuje Martin Jarolím, ředitel skupiny CREAM.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»